Hinner inte med

Inte hunnit bloggat något idag heller :( Varit i skolan hela dagen, sen äta och handla. Men imorgon ska jag försöka, tack ni som orkar stanna kvar och läsa trots att det inte händer något på denna bloggen :P

Mitt kära bowlingklot

Har jag berättat om mitt bowlingklot? Nej det har jag inte. Men här har ni det. En gång i tiden spelade jag bowling, hade eget klot som ni ser nedan.. Men jag slutade och la klotet på hyllan.. Haha, nej inte på hyllan, har stått på mitt golv. Och en dag tar jag mig en titt på det. En spricka! En stor jäkla spricka i ett bowlingklot, trodde typ att bowlingklot inte kunde gå isönder, jag menar man slänger ju ändå dem på en bana, och nu har det gått isönder av att ligga orört på mitt golv.. Hallå ja?


Dags för sittning

Yes, då är det dags för sittning. I lördags så jobbade jag som sagt på Kulturnatten på Fysicum. Vet inte riktigt hur jag ska förklara vad det är. Men olika ställen på universitet har typ öppet hus. Vad gäller Fysicums del var det stort i år. Det var experiment, fotoutställning av bilder i 3D, gratis mat och såklart Lasershowen. Den är välkänd och väldigt omtyckt. Det är en show som handlar om fysik och i slutet är det en kvart med lasershow, massor med lasrar, jättecool är den. Såg den första gången på högstadiet, och det var wow då, har dock bara sett den en gång efter det. Men ja, bra är den.

Iaf, jobbade gjorde jag, heeeela dagen, var där kl 10.00 och var hemma igen 02.30.. Ja, gaaaanska många timmar. Skötte kaffet, men det var inte så mycket att göra där så jag hjälpte till i grillen istället, vilket jag gjorde förra året och det var jättekul, haha, gillar när det är lite stressigare.

I år bjöds det även på popcorn ur en riktig maskin, ah det var gott och gå och äta på hela kvällen ;P

Nu ikväll är det då dags för tacksittning för oss alla som jobbade där, det ska bli trevligt. Håller på att förfesta här hemma själv, har blandat musiken, Beatles, ABBA, Sonata Arctica, Gigi D'agostino och Elvis! Kan det bli bättre? Till det har jag öppnat en öl.. Nej jag ska inte förfesta själv, min kompis kommer strax. :P

Hoppas ni får en bra kväll!

Bilder från Kulturnatten i lördags. Alla är tagna med mobilkameran.. Det var jääättemycket folk, en succé ;P

Bloggkoll

Följ min blogg med bloggkoll

Mycket att göra heeeela tiden

Jag hinner inte blogga, jag är ledsen för det..
Sen sist: Tog det lugnt i fredags, jobbade på Kulturnatten på skolan heeeeela lördagen. Shoppade i söndags. Fyllde år i måndags, var i skolan och tränade i tisdags, igår var det skola och sen umgicks jag med mina klasskamrater, käkade mat och drog till Rydbergs pub på skolan. Idag är det torsdag, har städat, tvättat, pluggat och tränat. Det tog en jäkla tid att laga mat idag iaf, så nu måste jag diska och sen ska jag äta allt godis jag fått nu när jag fyllt år..

I'll be back..

Jag fyller år idag

Oh yes, idag är det min dag. Jag fyller faktiskt 21 år idag. Hurra för mig vad många år jag har levt. Idag är det baaaaaara min dag bara så ni vet, hurra hurra igen för mig.

Idag har jag varit i skolan, fått min första födelsedagspresent, visar den vid ett senare tillfälle kanske, haha.. Sen ska jag ut och käka med pappa, sen måste jag lägga mig tidigt för det är skola imorgon igen. Än så länge har dagen varit bra iaf, fick sluta tidigare till och med.

Men ännu en gång grattis och hurra till mig idag :D


Pendlarhistorier

Sådär, då var tredagarsveckan över. Som vanligt ledig imorgon och skola igen på fredag. Hann inte blogga något igår, var som vanligt lång dag.

Nu ska vi köra lite pendlarhistorier igen, var ju ett tag sen senast, men det har inte hänt så mycket mer än vanliga förseningar..

Okej, gårdagens..
Väntar på tåget, det kommer, åker till Malmö, där de brukar koppla på ett annat tågset. Man brukar inte känna någonting när de kopplar samman det men den här gången känns det en massa och till slut ropar de ut att de har problem och att det inte funkar. Till slut verkar det funka iaf. På resan är det annars en massa stoppsignaler så vi måste stanna en del. Till slut bestämmer sig dem för att hoppa över två stationer vilket inte gjorde oss något.. Ingen jtätehändelserik dag iofs, har nog missat något..

Idag.
Vi tar tåget 8.39 men det ska gå ett tåg innan, kl 8.31 som stannar i Malmö och sen väntar på att vi åker dit och hakar på oss på det. Men den här gången gick inte det 31 förrän 38 så vi tog det istället, för vi vill sitta i ett tågset så långt bak som möjligt, det är bäst när man är framme på slutstationen sen. Aja, hoppar på där, men såklart inga sittplatser. Men i Malmö hoppar många av så då får vi sittplatser. Men efter ett tag säger dem att det inte går att koppla på på det andra tågsetet så vi får hoppa av och springa bort till rätt del av tåget. Sen tog det en jääääkla tid innan tåget körde, blev typ 15 min försenade. När vi sen kommer till Köpenhamn säger dem att tåget fortsätter, men sen att det INTE fortsätter, och sen att det fortsätter, snacka förvirrade alltså.. Och när vi kom fram var där såklart ingen buss som väntade på oss, så vi fick vänta några minuter på buss, vilket är länge när där går stup i kvarten annars. Anyways, blev typ 8 min sena totalt..

På hemvägen idag sen var de ännu mer förvirrade. Till att börja med blev vi släppta 5 min när lektionen slutat, vilket är mycket då vi har 18 min på oss att ta oss från skolan till tågstationen, och då ska vi ju passa en buss där emellan. Men vi hann med en buss och hann springa till tåget. Yes, tänkte vi. Men när vi kommer till huvudbangården säger dem att det är materialfel och att vi måste byta tåg. Så när vi hoppar av så säger dem att det är samma tåg ändå. Snacka förvirrade denna veckan alltså. Sen när vi kom till Malmö fick vi byta tåg igen, för det tåget vi åkte med hade problem..

Bla bla.. Det var det, sen hann jag med en kort sväng ner på stan, fick köpt suddigum nu, mitt lilla som följt med mig några år nu är där inte mycket kvar av. Det var så fint när jag började.. Sen har jag hunnit träna idag också, var mer åt styrkehållet idag, snacka om att jag inte kommer kunna gå imorgon :P

Nu ska jag duscha, sen äta, sen vilaaaaaaa, och måste nog plugga..

Jääääääävlar vad långt inlägget blev, sorry people..

Det är i alla fall mycket skönare att gå upp på morgonen när solen lyser. Det har den gjort hela denna veckan, har varit jätteskön sol mitt på dagen..

Om en vecka..

Då har det gått ännu en måndag. Om en vecka fyller jag år. 21 år alltså. Shit alltså, tiden den går.

Har inte mycket att säga idag faktiskt, det var skola och sen har jag varit och tränat och annars inget roligt alls. Måste plugga lite med innan jag går och lägger mig, så, nej, hej svej..

Har kollat upp vilka kursböcker med som ska has andra delen av terminen, gäller att beställa dem i tid så man har dem när kurserna börjar denna gången. Det blir 1100 kr för dem två. Får iaf vänta med att beställa dem tills man fått CSN..

Det är jättekallt ute på morgonen nu alltså, det är inte kul. Tänk om man kunde gå på stranden i shorts och linne igen, det hade varit något det..

Jag vill möblera om

Då var det söndag igen då. Idag har jag pluggat en del, har nu läst ikapp mig på Oceanografin och har läst ikapp första veckan på Is og Klima. Men nu är jag trött i huvudet, nu orkar jag inte läsa mer idag. Måste fixa lunch till imorgon med, sen ska jag nog sätta mig och dippa lite morötter, haha, är sugen på det..

Annars är jag sugen på att möblera om här i korridorrummet, har aldrig ens slagit mig att man faktiskt kan göra det, haha :P Vill flytta på sängen och sånt, men då vet jag inte var jag ska ha min fåtölj liksom, problem. Funderar på att flytta på sängen iaf och se sen var där är plats för stolen, hrm, aja, ska inte äventyra med det idag iaf, får bli när jag har tid..

Fotograf: Jag
Modell: Boel Hedgren
Kamerainfo: Nikon D80 + Sigma 105/2.8 @ f2.8, ISO100

Lugn lördag

Yes, nu har jag varit och hämtat mitt godis, har inte sett det sen i söndags ju, kan vara därför det var lite segt..

Idag ska jag bara ta det lugnt är det tänkt, eller ja, har lite grajor som ska fixas här hemma och sånt, men nu under dagen blir det lugnt..

Igår var det inflyttningsfest hos Eva och det var trevligt. Dock gick tiden jättefort och rätt som det var så gick sista bussen hem. Fick skynda oss till busshållplatsent och jag hann med med marginal men de andra fick kämpa lite mer :P


Fredag :D

Idag har det varit jäääättekallt, usch vad jobbigt, helt kallt på tåget på vägen till skolan, tradigt. Annars i skolan så var det segt, så segt att jag till och med hoppade över sista timmen. Tro mig när jag säger att jag absolut inte är en sån som skippar skolan någonsin :P Men detta gav absolut ingenting, så ingen mening att stanna kvar, läraren vi har går inte att förstå..

Idag är det dags för inflyttningsfest i Malmoe, det ska bli trevligt. Har sovit lite nu på eftermiddagen för att orka ;P Annars är det väl inget kul att säga mer än att det äntligen är helg igen :D


Haha

Haha, alltså alla snackar om Cern-projektet. Det här med att jorden ska gå under, hallå? Nej, vi gick inte under. Två protoner som accelereras upp till ljusets hastighet kommer inte orsaka ett svart hål, faktiskt. Var inte så nervösa. Men det är väl i nte lätt att veta när man inte kan något om det. Men tycker inte att tidningarna ska gå ut och skrämmas sådär, jag kan bara avfärda det eftersom jag vet vad det handlar om, men folk som inte har någon aning om sånt vet ju ingenting. Aja, som min klasskamrat sa, det känns verkligen som det vi pluggar ligger i tiden, för i gårdagens metro var det då snack om Cern, och vi har ju pluggat fysik i två år nu och besökte en annan partikelaccelerator i våras. Sen ett annat uppslag var om cykloner, och just nu läser vi ju meteorologi och oceanografi, ja, vi ligger i tiden, haha..

Aja, iaf, nu är klockan 9 och jag är ledig idag. Igår var det skola till kl 3, men vi höll på med en uppgift hela dagen så det var helt okej. Efter det stannade vi kvar lite på skolan och spelade ett sånt där fotbollsspel ni vet. För efter det skulle vi träffa danskarna som vi pluggar med. Till slut hittade vi till lokalen vi skulle vara i, men det var ingen bra beskrivning vi hade fått. Väl där hade vi knytkalas med danskarna och snackade lite. Efter det körde vi några lekar. Bland annat att man skulle käka sånt snörgodis snabbt i stafett, vi var tre lagar med 8 personer och mitt lag vann, haha, det var kul.. Sen körde iv namnleken vilket också var kul men det blev lite vilt när folk nästan började slänga sig, haha.. Ja det var väldigt kul att träffa danskarna iaf, lite retligt bara att jag glömt att ladda kamerabatteriet innan..


Här ser ni vad för fotbollsspel jag menade, och att jag inte tror Eva vill vara med på bild. Och all mat vi fick dela på.

Dream dream dream

Idag var det den längsta dagen i skolan, det är ganska jobbigt, man är jättetrött när man kommer hem och har inte tid att göra något alls.. Men fick två paket på posten idag iaf, det är kul :D

Har kollat på lite grajor inför nästa utökning i kameraväskan, jag har lite grajor som ska införskaffas när man nån gång i framtiden får pengar, alltså studiemedel och sådär.. Men det mesta har legat på listan ganska länge :P

Jag gör som Emelie gjorde här och skriver upp vad jag funderar på att köpa. Mest sugen är jag på objektivet, men vet inte om jag ska börja med något billigare.Nikon 50mm/1.4D
- Fast objektiv, sägs vara det bästa objektivet en fotograf kan ha. Alla man hört om älskar sina fasta 50. Måste ha detta som porträttglugg snart alltså. Gärna med motljusskyddet till och såklart UV-filter. ~3300 kr för allt.
Nikon Speedligt SB-600
- Blixt är bra att ha. Till vintern blir det antagligen många innebilder, och då är en bra blixt ett måste (om man inte har objektivet ovan) för den interna blixten är inget att hänga i julgranen. ~ 2800 kr inklusive omni-bounce.

SanDisk Ultra II 16 GB
- Minneskort behöver man alltid mer av, detta ligger dock inte högt på listan förrän man verkligen ska nånstans där man inte har tillgång till datorn. Jag har en förmåga att fylla minneskort fort. 500 kr
Nikon EN-EL3e
- Extrabatteri är också bra att ha. Speciellt när jag har ett batterigrepp kan man likabra ha två i. Står dock inte heller långt upp på listan än av samma anledning som minneskortet. Dessutom räcker det jag har lääänge redan. 700 kr.Benro BH-1
- Kulledshuvud. Billigt och klarar 6 kg så borde räcka till det jag använder. Vill använda stativ för att testa långa slutartider och överhuvudtaget få skarpare bilder. 500 kr.


Manfrotto 190 XPRO B
- Stativ. Kollade på det i affären, verkar väldigt smidigt och bra. ~ 1200 kr.Hoya cirkulärt polariseringsfilter 67 mm
- Pol-filter till mitt kitobjektiv Nikon 18-70mm för landskapsbilder och blåare himmel. Dock får jag snart lägga det på hyllan då sommaren är slut. Men tar ju bort blänk och så med, så nån gång.

Gråfilter
- Inte kollat på något speciellt. Vet inte om man ska ha NDx4 eller NDx8. Har inte känt behov av det än, men kommer väl när man har stativ och ska köra på långa slutartider.


Polariseringsfiltret har jag väntat på att affären ska få in hela sommaren, så dem är jag grymt besviken på. Sen kulledshuvudet har också varit slut länge, det är ganska dåligt faktiskt. Men något av kulledshuvudet och objektivet ligger först på tur iaf. Men vi får väl se var det slutar, som det ser ut just nu tar det ett tag innan jag införskaffar något av detta. Eller jo, objektivet ligger definitivt först i kön nu, jag vill ha!

Hej på dig måndag

Idag hade vi absolut inte flyt med tågen.. Fick stanna utanför Huvudbangården hur länge som helst och sen åka vidare med S-tåg, och hur kul är det? Skolan var dessutom allmänt seg idag, vet inte varför, men så var det..

Annars? Igår var jag med Boel och fixade hennes blogg, kolla vad snygg den är nu.. Var först och handlade lite godis, men jag har glömt det där, jättestörigt ju..

Förövrigt så övade jag mig på henne att fota porträtt i torsdags, nedan är ett resultat av det :P

Nikon D80 + Sigma 105/2.8 Macro @ 105mm, f/2.8, ISO100, 1/500 s

Alla kursböcker

Ja då har man alla kursböcker, det var på tiden.. Fick dem i torsdags men har inte hunnit läsa i dem än, kanske är dags nu? Har läst några få sidor av oceanografin, men hade helst velat läsa lite till så man kan ligga i fas med föreläsningarna :P

Förövrigt så har hela denna dagen redan sprungit iväg.. Nu blir det sen middag och sen kanske lite fika, sen dags att sova igen inför en ny skolvecka..

Här är då alla böckerna, första är meteorologiboken, andra är Is og Klima och tredje boken är oceanografi. De två sista gröna är övningsböcker till oceanografin. Dessa kommer hålla mig sysselsatt fram till och igenom oktober..


The day after..

Ja, då var det dagen efter den stora korridorsfesten, haha, det var skitkul faktiskt.. Lite synd att vissa inte kunde komma och att vissa inte kunde stanna så länge, men annars var det ändå skitkul..

Vi hade tour de chambre och gick runt i några av rummen med olika teman, efter det kom allt folk.. Skriver nån annan gång mer ingående kanske, får se.. Idag är jag trött iaf.. Och korridoren är inte rolig att ha och göra med, det var gaaaaaanska stökigt imorse alltså, usch, men nu är det städat igen..


Nu är jag redo

Ja, nu är jag redo. Har städat rummet som var fullt med saker som vanligt, har gjort rent vasken och sånt inne på dass nu med, så nu är jag redo på korridorsfest. Men jag måste sova först, annars kommer jag aldrig orka. Hoppas det blir kul ikväll, massor av mina kompisar som kommer nästan, ska bli skitkul :D

Trevlig helg alla!

Bild tagen med kompakten Canon Ixus 70 när jag var på Magasinet i Trelle i somras nån gång..

Jävlar

Måste folk i en intill liggande korridor ha party och spela en massa grease-låtar en torsdag när jag ska upp halv 6 dagen efter?

Trött i huvudet

Har varit på "gamla" skolan idag, alltså fysicum där jag pluggat de senaste två åren, satt där och pluggade lite, men ärligt talat fick jag inte mycket gjort under all den tiden :P Nu måste jag dock läsa här hemma men känner mig helt trött i huvudet, så får kanske ta ett äpple och försöka pigga upp mig :P Måste städa mitt rum också innan morgondagen, men kanske gör det efter skolan istället, får väl se..

Bilden är inte så intressant egentligen, bara vatten och sten det vet jag, men jag minns känslan jag hade när jag tog den, det var en varm sommardag och jag stod där i det sköna vattnet, aaaah, det var gött..

Fast hade kanske blivit intressant om den varit annorlunda beskuren? Hrm, får se om jag får tid till det nån dag :P

Jag vill fota

Hemma från skolan då. Och imorgon är man ledig, skönt, men ska plugga, men ska iaf stanna i Lund, haha.. Fick inte tag på CSN innan så får ringa imorgon istället.. Annars, inga spektakulära pendlarhistorier varken idag eller igår, vad är detta?

Jag vill fota, det var skitlängesen nu, vill fota lite annorlunda motiv, inte bara blommor, haha, nej men, vill fota porträtt, så när jag börjar komma ikapp i skolan ska jag försöka göra det, ja, vi får se, en sak är säker iaf, och det är att jag vill och är sugen på att fota :D Känns dock inte som om man har tid, och lund är inte roligt alltså :P


På bilden: Mina tre objektiv
Bakom bilden: Jag och Sony DSC-H5

Lillfredag

Ja jag vet att ni andra kallar onsdagar lilllördag, men för mig är det mer passande med lillfredag eftersom jag är ledig imorgon..

Idag fick jag upp vid halv 8, två timmar senare än igår, här snackar vi lyx, haha..

Varför funkar inte bloggkoll såhär på morgonen va?

Jag har inte svarat på mina kommentarer på typ en vecka, har ju varit förkyld och inte velat sitta för mycket vid datorn, dessutom har det varit mycket i skolan, men senare idag ska jag göra det, jag har inte glömt er :D

Nu frukost, sen måste jag ringa CSN, vi har klydd med vårt studiebidrag, att det ska vara så svårt..

Tisdagar är långa

Ja shit, tisdagar är långa, men nu är jag hemma igen efter 11 h och 45 min, shittos. Så nu ska verkligen mjukisbrallorna på, av med dessa jeans!

Har fått mitt ID-kort till skolan nu iaf, en sak mindre att tänka på :P Nu måste jag dock komma på något att äta..

Måndag igen yeah

Förresten, fredagens pendlarhistoria.. Först missar en av oss tåget och kommer försent, tror inte det var mer annars.. Nej inte på ditvägen iaf.. En av få gånger vi fått sitta på samma ställe heeela resan..

Sen skulle jag åka hem till Trelle, och bussen stannar i Malmö 45, och min buss går 45.. Jag hann inte med den från centralen, men hann faktiskt springa till hållplatsen efter och hinna med den där, och den är ju inte jättenära.. Men, det var jättevarmt ute och jag hade mycket på mig eftersom jag hade ont i halsen, och sen var det skitvarmt på bussen, varken fläkt  igång eller taklucka öppen och massa folk, usch, det var jobbiga 45 min.

Sen var jag då i Trelle i helgen som jag sa, och hade ont i halsen och var förkyld, skulle träffa kompisar men fick ligga och ta det lugnt hela tiden istället, aja, roligare att vara hemma när man är sjuk ändå, så behöver man inte laga mat själv :P

Och dagens pendlarhistoria.. Tåget är seeeent som vanligt, att det alltid är det.. Och en massa folk på tåget, fick till och med stå mellan lund och malmö, det händer typ aldrig.. Sen fick vi sittplats och den där predikaren var där igen, sen fick vi hoppa av på Huvudbangården för då var tåget för sent så det kunde inte fortsätta, men då skulle ju aaaalla av, så det bildades en lååång kö bort till S-tågen. Men ja, S-tågen var inga problem och sen var vi framme..

På vägen hem, vi missar precis tåget, så får vänta 18 min på nästa, annars inga problem, hemvägen var rolig, jag kände mig piggare, men fick gå längre fram i tåget av någon anledning och tullen kom och hälsade på..

Nu måste jag pausa, ska lägga mig i sängen, jag är sugen på choklad, och jag har choklad, men jag är förkyld så jag lovar jag smakar absolut inget av det, skitstörigt, då är det lite slöseri med :P Så ikväll kan jag äta vad jag vill, alltså något meganyttigt men superäckligt, lär inte smaka något ändå..

RSS 2.0