Destiny is calling me

Nej den här bloggen har fått vila mycket på senare tid, har helt enkelt inget att skriva.. Är lite förkyld så sitter bara inne och försöker trycka i mig lite nyttigheter..

idag har jag fotat en apelsin, men den var inte så fin invändigt.. Kanske ska ta och göra en god smoothie av den nu, får bli efter pizzan, ska ha goodbye-pizza i korren idag, en av våra tyskor som åker hem..


Roligt

Lilla bloggen, det var längesen..

Vad har hänt sen sist? Ja, har haft munta och tenta, muntan klarade jag och tentan har vi inte fått reda på än, men det var jättesvår så har inga förhoppningar nånstans.. Sen har jag börjat ha många nya favoritlåtar och liknande, det är kul.. Sett en jättebra film som ni borde se.. Mene ja, nej fota har jag inte hunnit göra något.. Men idag har jag iaf varit och klippt mig, skööööönt, det behövdes och det blev bra. Och nån dag måste jag shoppa nya kläder, det behövs också..

Ja just det, har sagt adjö till akvariumet nu, som har åkt hem till Trellehullan, så nu har jag lite mer plats här på mitt lilla rum, redan mycket mer nice, har städat och hållt på, very good..

Aja, snackar mer om film, musik och annat ROLIGT nån annan gång..

Slänger upp en bild från tidigare i Januari, fortfarande enda fotorundan detta året..

Äntligen

Äntligeeeeen, det finns inte ord. Massa pluggande och ångest i några veckor och nu är det öveeeeeeer, woho.. Tentan gick inte bra, 15 April (omtenta) here I come.. men whatever, nu ska det firas att det är lov. Nu är det fest!

One down, one to go

Ja, första muntan avklarad..

På fredag är det tenta, tillbaka till pluggandet nu alltså..

Löv

Är i skolan hela dagarna sen är det bara mat, matlådepackning och duschning och bla bla, sen är det dags att sova igen.. Det är ganska enformigt, men en vecka till sen är denna tentaperioden över, nästan iaf.. Usch, det är så jobbigt att bara plugga hela dagarna, men kul när man får in lite i skallen iaf, men har så mycket kvar jag måste lära mig, usch usch..


Plugg

Söndag, plugg hela dagen.. Jag är inte alls i fom för pluggande, jag fattar inte, det går inte.. Förra tentaperioden gick det bra att sitta och plugga hela tiden, men nu, nej, jag kommer inte in i det alltså.. 10 dagar till första muntan, lycka till Knutte..

Litet höstporträtt, tänk när det var så gult och grönt ute, nu är det bara grått och mörkt..

Lördag

Nu är det helg, inga fler föreläsningar utan bara plugg fram till den 21 och 23, det kommer bli tufft..  Alltså har jag inget kul att skriva i bloggen heller tyvärr, men skickar in lite bilder då och då kanske..

Trevlig helg ni som inte har skolgrajor att göra :P


Torsdag

Då var det torsdag igen, varit i skolan här i Lund och pluggat under största delen av dagen.. Imorgon är det sista förläsningarna innan muntan och tentan, shittos.. Gah, plugg plugg plugg..

Det var kommit lite snö här i Lund nu, men bara väldigt lite, hade varit roligt om det varit ordentligt med snö :P

Ännu en frostbild idag då..

Gräs+frost

Onsdag, skolan rullar på som vanligt igen.. Jag räknar ner dagarna till lovet alltså, det ska bli skönt.. Annars, absolut inget kul att säga, faktiskt.. Eh, nej..

Visar lite mer frost då, den här gången på lite gräs :P


Nikon D80 + Sigma 105/2.8 Macro
Vänstra @ f4.5 , 1/125 s , ISO100
Högre @ f2.8 , 1/100 s , ISO100

Tisdag

Ja då har skolan börjat igen, både idag och igår fick man gå upp tidigt alltså.. Det är ju helgdag här i Sverige, men det tycker inte danskarna, så ja, det fick man ta.. Så idag gick jag hemifrån 06.10, det är hårt.. Men ska bara stå ut imorgon och på fredag med, sen är det ju inte förläsningar förrän den 2 februari, ååh, och då kommer vi bara behöva vara i skolan på måndagar och onsdagar fram till påsk :D

En bild från årets första fototur i helgen, haha, absolut inget speciellt, men löv och frost är en fin kombination..

Året som fotograf - andra halvåret


Fotade på lite olika ställen i Skåne, åkte dock inte så långt, men hamnar var en återkommande miljö..


Först och främst, augusti kom och gick, tappade kanske fotolusten, sommaren tog slut och allt, inga bilder från augusti iaf, och knappt från september heller, fotade porträtt en gång, det var allt..


Löven blev orangea och jag fotade lite i Lunds stadspark bland ankorna :P Det var typ allt förutom en porträttsession med Eva..


Det kommer snö och blev kallt. Fotade lite utanför Lund och tog även en liten stadstur i Malmö med kameran, inte bara natur alltså..


Sen var det december. Fotade lite grann i Trellehullan, det var is på Flaningen och solen stod på, men det var kallt. Och sen var det nyår när jag fotade lite..Ja, de kalla månaderna är inte mina månader, jag vill ha riktigt mycket snö och höga granar om det ska bli några vinterbilder, här nere är det bara mörkt :P Nej, alltså, sommarmånaderna är bäst ur fotosynpunkt med :P Åh, vår, jag vill ha mer vår.

2009 ska mina bilder bli snyggare och jag ska fota mer porträtt, bara fotat typ 3 ggr 2008, så ja, mer porträtt it is.. Annars, är det väl inget speciellt jag önskar, eller ja, lite roliga motiv kan dyka upp framför ögonen på mig, eller att jag ska se potentialen i lite annat än natur..

Året som fotograf - första halvåret

Jag har ju skrivit innan om hur mitt 2008 har varit. Nu tänkte jag visa lite bilder och berätta lite enkelt ur fotograf-synpunkt, kanske lite roligare för er som inte känner mig :P


Vädret var jättetråkigt så jag byggde en egen liten hemmastudio av A4-papper, och så hade jag ju en lånad blixt från vimmelfotograferandet. Blev inte alls mycket fotande denna månaden.


Fortsatte fota lite i min "studio", som passionsfrukten och lite andra smoothies, men det blev inte så bra. Bilden på skivan tog jag i vasken, haha.. Och så var jag ute på en liten fototur i Höllviken, fick ut typ en bra bild av det..


Det kom snö, men försvann fort igen. Fotade lite i duschen här hemma, haha.. Var ute på några fototurer, ena bilden från en liten hamn utanför Trelleborg och den andra på bryggan ut i vattnet från nån annanstans i Skåne..


Lite roliga att fota utomhus när blommor började visa sig och det var en massa färger utomhus. Fotade lite i trädgården hemma och lite i en park i Lund, åkte även ut till Dalby Stenbrott en sväng..


Kolla så fina färger överallt, Maj måste vara den härligaste månaden på året alltså. I regel är det skönt väder och kan även vara dagar som är som högsommardagar, och så alla blommor och allt. Ja, jag var hemma i Trelle och fotade rapsen utanför trädgården, och alla andra fina träd överallt. Gud ja, Maj kom nu!


Juni var det varmt och skönt. Jordgubbar var det gott om i trädgården så det blev glass och jordgubbar ute på terrassen. Många fina blommor hade slagit ut och jag fotade porträtt typ första gången, även Brolle på konsert, haha..

Champagne

Ännu en seg dag, men jag gillar dem så, det är så när det är lov.. Idag har det snöat stora flingor men nu har det övergått till regn, lite tråkigt..

Ikväll ska jag träffa lite gamla gymnasiekompisar innan deras lov är över och de åker tillbaka hem, det ska nog bli trevligt, det går ett tag mellan man ser dem, tänk på gymnasiet sågs man ju varje dag, ah, det var tider det.. Aja, hoppas alla får en trevlig lördagkväll!

Här är lite fler bilder från Nyårsafton, jag gillar dem starkt faktiskt, speciellt den vänstra, tror jag, äh svårt att välja. Bilderna är väldigt lika, ja de är ju typ likadana men fokusen ligger på olika ställen.. Här fick jag tänka snabbt, men det klarade jag tydligen :P Nån minut innan klockan slog 12..

Tagna handhållet med Nikon D80 + Nikon 50/1.4 vid f1.4, ISO100 och 1/25 sek.

Min tavla

God morgon allihopa, då var det lördag igen, och typ sista dagen på lovet som man får vara uppe hur länge man vill, shit, detta lovet har gått snabbt alltså, snart är det dags för en vecka i skolan, efter det är det tentaplugg dag ut och dag in, igen..

Igår var det sol och frost ute som jag önskade men frosten i solen försvann, inte som i onsdags då det var skitkallt, anyways, idag däremot ser det jättedystert ut..

Jag har ju visat en tavla innan som sitter hemma i Trelle. Den här tavlan sitter hemma hos mig i Lund nu.. Funkar väl också bra som tavla va?


Mitt 2008 - andra halvåret

Juli
I juli var jag ute och fotade i Smyge, Skanör, Stens huvud och Ljunghusen. Var inne i Malmö på en kompis födelsedagsfest. Grillade också med lite folk i Malmö en dag, vi satte oss på en gräsplätt vid en skola, lite skumt men msyigt. Sen en dag var meteorologerna nere i Trelleborg och hälsade på mig. Vi var på stranden och satt sen hemma hos mig och grillade, det var nice. Sen var det allmänt lite strandbesök och softande i trädgården.


Augusti
I augusti var det Magasinet med lite gamla Trelleborgarkompisar, det är kul när man är där så sällan, annars är det inte så roligt där :P Det var också Malmöfestival med den alltid lika goda maten. I slutet på sommaren målade jag också lite på huset, helt okej men blev trött i armarna, haha.. Sen var det då dags för skola igen. Började ju i Köpenhamn den här gången. Haha, glömmer aldrig första dagen då en i klassen fastnade med foten i bussdörren och bussen bara kör vidare, haha.. Annars blev man lite chockad över att gå upp runt 6-tiden, det var jag inte van vid. De riktiga meteorologikurserna började och det var lite roligare än de tidigare två åren även om danskan var/ är svår att fatta ibland. Augusti var ju också månaden med OS, mycket man minns därifrån, usch som när Sanna trillar, eller Phelps, eller ja, wow, Usain Bolt..


September

September började med en rolig Tour de Chambre i korridoren, det var ju mycket nytt folk och sånt som flyttade in. Haha, den var helt crazy. Temat var Hatsparty så alla gick omkring med olika hattar. Stämningen var på topp och nästan alla som bor här var med. Vi i klassen hade också en liten danskfest med de danskar vi pluggar med. Det var också roligt, lekte lite lekar och sånt där, haha. Sen hade Eva inflyttningsfest som också var roligt.

Sen fyllde jag år och vi käkade lite taco här och sen var vi på Rydbergs en sväng. En dag var det Kulturnatten i Lund så då jobbade jag på Fysicum med lite olika saker, började vid kaffet och slutade såklart vid grillen. Som tack för det så fick vi en sittning på fysicum som var rolig. Lämnade fysicum lite och drog till Sparta där några av danskarna vi pluggade med var på fest, men de drog ganska snart igen så vi drog tillbaka och hade kul. Ja annars så började jag träna på Gerdahallen med, äntligen, efter två år i Lund, haha..


Oktober
I början på oktober var vi nere i iskällaren på skolan och kollade på en massa iskärnor, det var gaaanska kallt kan jag lova. Vi var även och besökte DMI som vi ska plugga på till hösten. Sen var vi på sittning på Hallands, där vi fick sitta vid ett bord längst upp lite ensamma, men vi var ca 20 så vi klarade oss bra ändå. Det var ganska roligt, även om den inte kunde slå sittningen vi hade på våren. Det var de tre första dagarna av oktober. I slutet på oktober var det dags för våra första muntor i Köpenhamn, vi alla klarade båda två, men perioden innan var väldigt stressig, men satt nere i källaren på skolan i några veckor och bara pluggade, usch vilken urladdning, men så skönt när det var över, då hade vi lov i 10 dagar. Jag fotade även lite porträtt där under muntaperioden. Sen i slutet på oktober var det ju Halloween och då hade vi Halloweenfest i korridoren med lite Beer Pong bland annat, haha..


November
I november kom första snön, det kom en del också faktiskt, men det stannade inte kvar så länge tyvärr. Var och såg Quantum of Solace på bio som inte var någon höjdare och på vägen hem såg vi en taxi som nästan kört ner i kanalen i Malmö. Vi hade disneykväll en kväll också vilket var mysigt, längesen man såg alla, Lejonkungen kommer alltid vara min favorit. En kväll var vi ute i malmö också och firade Eva som fyllde 25 år. Åt på ett karibiskt ställe och drog sen till Debaser.


December
Jadu, december alltså. Kan ju börja med att säga att jag insåg att jag behöver glasögon. Har ignorerat det länge länge, men nu insåg jag det. Försökte att ta på mig några linser men lyckades inte, kanske går nästa år? :P Sen var det ju jordskalv en gång, det var lite skumt. Jag stod ute vid busshållplatsen och så bara börjar den skaka, lite mysko.. Här nere i Skåne liksom.

Vi hade här en Tour de Chambre som inte var av denna värld. Haha, vi hade tävlingar i alla rum så skulle man få poäng i lag och sånt där. Det var skitkul, men det var inte så mycket folk som kom, men det gjorde det bara roligare, ja, det var tider det, hade stora högtalare i köket och vissa sprang runt och dansade och hade sig medan vissa däckade i förtid. Det var Oriental tema, så två hade klätt ut sig till tigrar och sprang runt och härjade. Sen var jag i korridoren på förfest när det var Lucia och körde en rolig dricklek typ, haha, går inte att förklara, men skitkul iaf, sen drog jag vidare på Luciafest där jag stannade ett tag innan vi drog ut på nation istället. Sen var det julmiddag i korridoren där det såklart blev julmat och julmusik. Spelade det där drickspelet igen och folk blev lite galna. Skulle dra ut sen men det var fullt tydligen så efter ett tag kom vi tillbaka till korridoren och råkade ha en julgran med oss, haha, ingen kommentar.

Sen var det jullov och dags för lite lugn och ro, alltså lämna korridoren och åka till Trelle. Var i Köpenhamn en dag med Maria och Maria med, det var trevligt. Vi gick runt lite, käkade pizza, drack öl och spelade kort, trevligt. Julafton spenderades med pappa, farmor och farfar och Kalle Anka såklart. Juldagen var jag ute i Trelleborg på Magasinet, inte alls så mycket folk jag trodde det skulle vara och typ knappt nån man kände, så det var ingen höjdare, men kul att träffa lite folk igen iaf. Annandagen firade jag jul med mamma, och där var det ingen julmat inte, skönt det. Sen var det inte så kul i Trelleborg mer så jag åkte tillbaka till Lund och den ensamma korridoren :P

Sen var det dags för nyår, skulle fira i Malmö och tog en jäkla tid innan jag väl kom in där, bussen körde bara förbi för den var full så fick stå ute och frysa i en timme. Men väl framme var det roligt, käkade lite pizza och umgicks. Sen slog klockan 12 och det nya året var här. Inget spektakulärt som hände, men det var trevligt.

Mitt 2008 - första halvåret

Januari
I början på året hände inget speciellt, mer än att det som vanligt var dags för munta- och tentaplugg. I januari var också senast jag klippte mig, haha, roligt att veta kanske.


Februari
Enligt mitt fotoarkiv som jag följer när jag försöker skriva detta så hände det inte alls mycket i februari, alla bilder är nästan på mat, så tydligen hade jag inte mycket att göra utan åt mest hela tiden, haha.. Annars var det en korridorfest då med när vi spelade bingo och twister, haha..


Mars
Mars var fortfarande kallt och inte så mycket att fotografera utomhus än.. Det sista lasset med snö kom också och det var dags för muntaplugg i kärn- och atomfysik. Vi var några stycken i klassen som satt nere i källaren på skolan och pluggade dag ut och dag in. Vi hade såklart på oss mysbrallor och en godispåse med oss, det var jättemysigt faktiskt, haha, detta var under påsken med, så inget lov blev det. Vi hade dock en liten paus och letade kinderägg, haha..


April
Det var match mellan Trelleborgs FF och Malmö FF som slutade 0-0, alltid lika härligt på TFF-matcherna :P Det var också dags för årets första grillning, grillspett, som är så goooott. Läste ju en kurs som heter ekosystemanalys som går nere på geocentrum, i den fick vi göra lite olika exkursioner. Den första var på Knivsåsen som var helt okej och den andra var på Fäjemyren som jag inte minns så mycket av faktiskt, jo att vi blev omringade av kor när vi skulle åka tillbaka, det var roligt. Denna månaden fick jag också mitt kära makroobjektiv som fortfarande är mitt favoritobjektiv (okej, delad förstaplats). Var även en sväng nere i Trelle och spelade bowling med gamla gymnasiekompisarna.

Den sista april var det ju då dags för Valborg. Det är ganska stort här i Lund och alla studenter samlas i stadsparken, det är verkligen jättemycket folk. Jag jobbade då som vimmelfotograf och sprang runt bland allt folk och fotade och hade trevligt. Jag jobbade även på kvällen när jag fick fota på 5 klubbar, det var helt galet, hade ganska ont i fötterna när jag kom hem alltså.


Maj
Nu började det bli varmt och skönt. Kommer ihåg en dag när det var stekhett och jag var i Trelle och gick ner på stan och käkade glass och sånt där, jag brände nog mina axlar lite med :P Annars kunde man ligga här utanför på ”Sparta Beach” som det kallas och sola i bikini, härligt. Gick även till botaniska trädgården som är jättefin såhär års och hängde lite i solen. Hade också en korridorfest med charader, haha..

Vi hade sen världens roligaste sittning på Helsingkrona med klassen, skitroligt alltså. Först en mysig start ute i det gröna gräset, sen inne på sittningen med massa sång vid matbordet, och världens godaste efterrätt, sen var det ju schlagertema så man dansade hela natten.

I mitten på Maj var det dags för exkursion på Öland med ekosystemanalysen. Det var en massa sjungande från min sida i bilen iaf, vi åkte ju bil hela tiden, först hela vägen upp och sen runt där varje dag och sen hem igen. En rolig och mysig vecka med några av meteorologerna som jag delade stuga med.


Juni
Det var en rolig period här i slutet på Maj och in i juni. Först då Öland, och sen massa tentaplugg till tentan början på juni och sen direkt efter var det dags för en kompis som hade presentation i sitt kandidatarbete. När hon var klar med det gick vi och satte oss i botaniska och öppnade vars en kall öl. Efter det åkte vi till stranden i Lomma och käkade jordgubbar och njöt av att lovet börjat. Dagen efter detta var det dags att åka till Hamburg med fysikerna man pluggat med i två år. Det var en avskedsresa typ, för nu skulle ju alla plugga lite olika saker. Första kvällen var vi några stycken som gick runt på upptäcktsfärd och käkade på en trevlig restaurang. Dagen efter var vi och tittade på en partikelaccelerator som var intressant men tröttsamt. Sen på kvällen var vi ute och åt allihopa och med lärarna och sen drog vi ut på lite olika ställen. Det var skitkul igen.

På söndagen, dagen efter vi kommit hem hade vi ett litet byebye-party ute vid Ribban i Malmö. Först på dagen hade vi hjälpt en kompis med att flytta och nu var det dags för grillning och lite annat skoj. Det var en jättehärlig kväll, perfekt väder. Det blev ganska sent, bussarna gick inte så bra hem till Trelleborg så jag tog bussen som gick först på morgonen, kvart i 6 var det nog. Snacka om att jag var trött på bussen hem alltså.. Men kul var det.

Sen i juni hade jag en liten grillning med lite gamla klasskompisar, trevligt och gott med grillspett och hemmagjord potatissallad, och jättegod efterrätt med färska jordgubbar. En dag var jag på Svedala marknad, haha, wow, men där var Brolle som jag fick fotat lite.


Mer nyårsraketer

Idag har jag verkligen bara tagit det lugnt, suttit vid datorn och kollat på tv, har inte funnits något annat att göra. Nyårsdagen måste väl ändå få vara fri från pluggande? För övrigt vet jag inte var jag ska börja med pluggandet, måste ju göra det, men i vilket hörn? :P

Imorgon hoppas jag på lite fint väder så man kan fota lite. På nyårsafton var det frost, vilket det inte är så ofta här hela dagarna, men lite coolt att det var det förra nyårsafton med, anyways.. Igår hann jag inte fotografera något, men imorgon? Lite frost och lite sol tack..

Nu då, nu ska jag softa lite till, eller lyssna på lite bra musik.. Trevlig kväll.

(För övrigt är det skumt att det står att jag fått 0 kommentarer på mitt förra inlägg när jag har fått kommentarer egentligen.)

Det är inte så lätt att fotografera de där fyrverkerierna.. Inte för att jag testade seriöst med stativ och sånt där, men det är inte så lätt alltså, anyways, här kommer några till, som är typ de enda värda att kolla på :P

Välkommen 2009

Ja då är det 2009 nu då.. Hoppas ni hade en trevlig nyårsafton allihopa och att första dagen på det här året varit bra :P Själv har jag  bara suttit och kollat på Vänner hela dagen som går på femman, och redigerat lite bilder. Ja, finns inte så mycket mer att säga än att hoppas alla får ett bra år :P

Lite bilder från igår.. Tagna handhållna med mitt 50mm..

RSS 2.0