Ganges

Sista inlägget om indien då. En av dagarna i Varanasi tog vi oss över Ganges, den heliga floden. Det var dock lite problem med att ta sig därifrån, haha. Vi vandrade en bit bort och visste inte hur vi skulle ta oss till bron. Vi gick igenom högt gräs och kom till slut fram till en strand av torkad lera. Vi var fast. Men det kom en fiskare med son som hjälpte oss över. Vi var dock tvungna att doppa lite av våra fötter i GANGES för att komma i båten.. :P
Dagen efter gick vi upp tidigt och åkte på en liten Gangestur, väldigt färgglad stad Varanasi alltså. Folk gör allt i den där floden. De tvålar in hela kroppen och tvättar sig sen. Hur ren man nu blir av detta vattnet. De står och ber i den. När någon dör så går man med kroppen täckt med blommor genom de trånga gatorna ner till floden där de sedan eldar upp dem och lägger askan i vattnet.

Varanasi

Vi tog tåget från Agra till Varanasi där vi sedan stannade i några dagar, och tills vi skulle åka hem igen. Detta var alltså sista stället innan vi åkte hem. De andra ställena var vi bara på en eller två nätter, men Varanasi lärde vi känna lite bättre. På hotellet var det lite halvskumt folk och uppe på balkongen åt vi mycket mos, haha. Där sprang det också omkring en massa apor. Lite blandade bilder från stan och andra sidan floden. Mer av Ganges kommer i sista inlägget.


Taj Mahal

När vi haft vår lilla semester i Ranthambore så tog vår privata chaufför oss till Agra. Nu skulle vi klara av att ta oss fram själva istället för med bil, det var inga problem även om det var soft att han tog oss till och från ALLT. Vi sa att vi ville ha bananer och han körde oss till bananerna och vi köpte dricka från bilen. :P Iaf, i Agra ligger ju Taj Mahal! När vi kom till Agra åkte vi först tuk tuk till andra sidan av Taj Mahal så vi fick se baksidan. Vägen dit var väldigt bullrig och lång och med mycket trafik. Vi hittade sedan till en annan liten park där vi blev attackerade av en apa som snodde bananerna rakt ur våra händer. Alltså, det var Karro som gick och höll i bananerna och från ingenstans kommer en arg apa springandes och tar bananerna. Haha, det var kul. Vi satt sen uppe på ett väldigt varmt tak och hade utsikt över en tuktukparkering (?) och Taj Mahal. Och till sist gick vi då till Taj Mahal. Det var verkligen stort och mäktigt. Och det var sjukt mycket folk där såklart. Lite kul var att många var mest intresserade av att kolla på oss istället. De tog lite idolbilder och sånt där på oss..

Shit, tycker färgerna är helt sunkiga och bleka här, tråkigt det blir så när man lägger upp dem.
Ranthambore Nationalpark

Nu var det över 1 år sen jag var i Indien och har inte visat alla bilder här ännu. Typ visat från halva resan, så det är väl dags att lägga upp lite till. Här är från Ranthambore Nationalpark, det enda sol och bad vi hade på resan. Det var härligt att få komma till en pool efter ha varit i Delhi och en massa rök. Vi åkte på safari här, en på kvällen och sen en tidigt nästa morgon. Vi fick inte se några exotiska djur men det var kul att se naturen. På kvällen var det också lite underhållning ute på gräsmattan, trevligt.

RSS 2.0