Fredag

Okej och hej. Välkommen tillbaka till min blogg. Har haft en väldigt stressig period nu med pluggande som ni inte kunnat undgå. I onsdags hade jag ju sista muntan som jag klarade, och börjar inte en ny kurs förrän den 10. Vi käkade taco i onsdags och det var gott som alltid, men jag följde inte med ut för jag var så jäääkla trött. Igår var jag hemma och städade för fullt, dammsugade rummet, gjorde rent på toan, tvättade kläder och sängkläder, bytade glödlampa och bytade vatten till fiskarna. Så nu är här fint igen. Avslutade kvällen med film och chokladglass, det var gott.

Idag då, fredag, vill ut och fota lite, men det regnar, men ska nog ge mig ut i eftermiddag, börjar ju få lite abstinens och det börjar bli tomt på bloggen. Ikväll är det Halloweenfest i korridoren, hoppas det blir trevligt, men jag ska dock inte klä ut mig, det är inte jag direkt.. :P

Okej, ja i och med att jag inte har fotat på ett tag kör jag vidare på porträtttemat, ännu en bild på Eva..

YEEEEEES! ÄNTLIGEN

Nu är det över, muntan är gjord. Ååååh, så skönt det känns. 2,5 vecka med intensivt pluggande, fatta, nu är det looooov, hela 10 dagar, helt lediga dagar innan de nya kurserna börjar, åååh, här snackar vi lyx, det ska bli så jäkla gött!! Ska försöka hinna med så mycket som möjligt, så ni som inte hunnit se av mig på senaste tiden, nu har ni er chans. Annars, muntan idag, gick skitdåligt men jag klarade den, och ja det är så jääääkla gött att man är klar med detta nu, ååååh, nu ska det festas, taco + utgång med mina meteorologer, ses!

Sorry

Yes, vi kör på en uppdatering då, det var ett tag sen nu.. Hade första muntan i onsdags och det gick bra, vilket var väldigt skönt. Nu är jag igång och pluggar till den andra nästa onsdag, men usch den känns mycket värre, eller den ÄR värre, men får väl hoppas på det bästa..

Ikväll har jag tagit det lite lugnt och kollat på Idol, var ju tvungen när det är ABBA-tema, dem är ju bäst. Ah, tröttnar aldrig på dem. Tyckte annars att de flesta var väldigt duktiga idag, men kan ju vara låtarna som gör det ;P

FÖRLÅT, hinner inte svara på era kommentarer förrän efter muntan, det tar sån tid och vill svara på er alla, men please stanna kvar. Ser att prenumeranterna bara minskar och minskar :/

Kör på en gammal porträttbild i brist på annat, ska den vara i färg eller svartvitt?

Massa äpplen

Det är så skönt när det är städat på rummet alltså.. Gött mos. Man kanske skulle gå och lägga sig nu så man är utvilad inför imorgon och en ny hel pluggdag, bara två såna kvar nu innan första muntan, usch usch, hoppas jag får upp humöret imorgon och inte alls känns hopplöst..

Anyways, jag har en massa röda äpplen med mig hem från Trelleborg iaf, så jag har mellanmål så jag klarar mig ett bra tag iaf..

Annars så fotar jag alldeles för lite just nu, jag vill fota, men det blir inte så, behöver väl inte säga ännu en gång att jag har mycket att göra? Men snart är jag ledig, 1,5 kvar då kan jag andas ut, men jag är rädd att alla fina löv har trillat ner på marken då, får väl hitta något roligare motiv..

Men ja, idag bjuder jag på en porträttbild till då, det är den här typen som kommer visas ett tag framöver känns det som, men det går väl bra?


Söndag

Sådär.. I helgen har jag varit hemma i Trelleborg. Igår firade vi min mormor som fyllt 75 år. Så träffade min mammas sida av släkten som jag inte sett sen i julas. Det var trevligt, men det blev lite sent, shit, typ 10 timmar var vi där ute, herregud. Jag fick lite ångest eftersom jag skulle upp tidigt idag och plugga, men men, så kan det gå..

Nu är jag iaf tillbaka i Lund, hade tänkt träna idag kl 18 men det blir ändrade planer, tar och städar och pluggar istället, tränar imorgon istället, kanske.. Hade dock behövt piggna till lite, aja, så kan det gå..

Fortsättning följer på porträttbilderna jag tog förra veckan, stay tuned..

Kastanjer

Konstigt att jag hinner blogga nu de senaste dagarna när jag pluggat.. Fast, men idag hinner jag inte svara på alla kommentarer faktiskt, men ett inlägg hinner jag med.

Just det, idag är alla stora bloggare på det där blogawards, kul för dem, medan vi mindre sitter hemma precis som vanligt.. :P

Idag spelade jag lite badminton, det var roligt.. Sen på eftermiddagen var jag JÄTTEtrött i skolan mitt i pluggandet, jag var tvungen att lägga mig i soffan och sova lite, haha, det var skönt, var pigg när jag vaknade iaf..

Annars idag så gjorde vi kastanjer i skolan, eller ja, några gjorde det.. Lägger in dem i ugnen och sen skalar man och äter dem :P Smakar typ som potatis tycker jag, men vissa tycker inte det.. Men var uppmärksam på att det INTE är vanliga hästkastanjer även om det ser ut som det.

Lite av dagen

Guten Tag.. Gick lite bättre att plugga idag faktiskt, bara en vecka kvar till första muntan, har gått igenom några kapitel nu, men inte alls och de inte längsta och viktigaste, gud vad mycket det är, måste vara alert när man läser hela tiden.. Men idag hade jag MYCKET godis iaf, haha, blir lite lättare då..

Tog en liten träning idag iaf, dansaerobic, jättekul faktiskt. Var på den förra veckan med men då hängde jag inte med haha, men idag så, det är roligt när det är dans :D Det ska jag fortsätta gå på :P

Lägger in en bild på Eva som jag tog igår när jag övade lite på porträttfotograferandet, jag har inte frågat henne än om det är okej att jag lägger upp henne, men tror det annars får den väl åka bort igen :P Detta är en av få jag hunnit ta en titt på, behövdes typ ingen redigering alls, mitt objektiv är BRA! Fler bilder kommer väl nån gång i framtiden.. :P



Seg i huvudet

Lite tråkigt när man tappar prenumeranter, men jag har mycket att göra så hinner inte uppdatera så ofta, sorry ni som tycker det är tråkigt och sticker, men tack till er 26 som finns där ;P

Idag var det seeeegt att plugga, varje dag består nu av pluggande som jag har sagt, bla bla, ja jag tjatar.. Igår orkade jag sitta till 5, men det gick inte idag, satt bara till 3, var bara helt seg i huvudet. Efter det åkte jag ner till stan och hämtade kursböckerna inför block 2, alltså den 10 november, lääänge till, men skönt att ha dem i tid för en gångs skull.. När vi har haft sista muntan den 29 är vi lediga till den 10, jääätteskönt ju :D Vet dock inte hur jag ska ta till vara på den tiden än ;P

Ja sen i stan handlade jag lite godis, för dem jag vill ha finns inte i affären jag brukar handla.. Men de hade typ bara den sorten med som var god.. Så ja, jag fick ju handla lite till här när jag kom hem, så nu är jag laddad med godis i två veckor fram, GÖTT!

Idag har jag fotat lite iaf, det var kul, det är ju en massa fina löv ute nu överallt.. Nedan är två bilder jag hann ta, men fotade ju faktiskt porträtt idag och dem får ni se en annan dag.. :P


Näsan i kursböckerna

Shittos.. När skrev jag senast? I torsdags.. Ja i fredags var det sista föreläsningen. Efter skolan träffade jag en kompis jag inte sett sen i somras, vi hade en del att snacka om. Sen på kvällen såg jag på film med lite korridorare, Indiana Jones blev det, den var ganska bra, men trodde inte att den skulle innehålla det den gjorde :P Igår så pluggade jag typ hela dagen, sen på kvällen var jag på inflyttningsfest, men var inte alls på G, har ju varit på så mycket på senare tid, men men :P

Sen idag har jag pluggat, tränat och städat i korridoren, men nu är jag trött och ska bara ta det lugnt, imorgon är det dags för mer plugg, adios..

Typ sista bilden som jag har fixad från i somras, jag gillar den..

Problem

Ojoj, idag var vi ute på RISÖ, det ligger en bit utanför Roskilde. Men vilket problem det var att komma dit. Tog tåget från Lund 07.38 och var i Köpenhamn vid 08.40.. Sen skulle vi då hitta ett tåg som gick till Roskilde. Här kommer problemet, det var megastopp överallt.. När vi till slut hittade ett tåg efter en massa springande var klockan 09.15.. Mene, ja, där fick vi stå till 10.00 i ett överfullt tåg innan det verkligen körde. Det var stopp nånstans, fattade det som att ett tåg stod tvärs över något spår, äh, vet inte riktigt.. Men var iaf framme 10.45 sen.. Vi skulle vara där kl 10 egentligen :P Så vi fick inte se hela rundturen. Men det vi hann se var intressant, lyssnade på lite snack om vindkraftverk typ..

Nu väntar ännu mer pluggande, hej svej..

Bjuder på en porträttbild idag då, har några som jag inte visat sen jag och Boel var och fotade en stund för ett tag sen nu..

Tiden går så fort

Det är skönt när skoldagarna går snabbt, som igår och idag. Men det är inte kul när dagarna bara springer iväg och man inte hinner plugga tillräckligt. Idag är det två veckor till första muntan, aaaah, panik, en massa pluggande framöver alltså.. Shit, två veckor, det är ingenting..

Nu ska jag snart iväg och träna, jag är lite trött så känner att jag behöver det, haha, lite jobbigt bara att det blir sen mat då, men det får jag väl stå ut med, måste tänka ut vad tusan jag ska äta med, det är lite jobbigare dock..

Här är förresten bilder på maten som vi fick på sittningen i fredags.. Varken förrätten eller efterrätten var speciellt god, men huvudrätten var god iaf :P

Jag är med i tävlingen

Yes, för er som missat det så har Emelie Ohlsson just nu en tävling där hon lottar ut en foto-goodiebag och självklart är jag med i den tävlingen. Gå in och tävla ni med här. När ni väl är där inne så missa inte alla hennes foton för guds skull ;P


God natt

Ja i den här bloggen uppdateras det inte så ofta längre, jag har helt enkelt för mycket annat att göra.. :P
Men okej, en uppdatering till, skola idag, var ganska segt, kom hem vid 2, sen läste jag fram till halv 5, sen kl 5 tränade jag till 6. Sen då? Ja, kollat på tv och ätit och sånt..

När man inte tar undan efter sig i köket här så får man en shame mark, och när man har 6 st såna ska man baka en kaka, så idag var det en som inte varit så ordentlig som fick baka till oss andra, haha, en banankaka blev det :P

Ja, nu ska jag lägga mig, en dag med meteorologi imorgon väntar..

Dessa växterna är ganska fina, speciellt när de får lite vattendroppar på sig :P

God söndag

I fredags var det sittning, det var väldigt roligt. Sen i lördags gick jag upp vid 11 och stack sedan till Trellehullan, fick inte pluggat så mycket som jag hade tänkt, och fick fotat liiiite, men det är inte lätt i Trelle för det blåser alltid jättemycket, haha.. Fick iaf också bakat en massa kanelbullar, ni vet det var ju kanelbullens dag igår, det blev väldigt gott, har en massa med mig in i Lund nu med så det ska bli gott en tid framöver, haha.. Åt också god mat, skönt att ha lite mer plats att röra sig på när man kommer dit..

Sen idag var det Trelleborgs FF - Kalmar FF, ojoj, gissa vem som fan, jo TRELLE, yeah, 2-1, fy fan vad vi är bra.. Det gjorde vi bra alltså. Jag var dock inte och såg matchen live då det var rena stormen ute, jag satt där hemma i soffan i värmen och käkade kanelbullar istället, ser lite bättre då med, och repriser, haha :P fast det är ju inte samma känsla..

Nu är jag iaf tillbaka i Lund igen, har precis fixat lunch till imorgon, nu ska jag fortsätta städa lite, jag behöver nya lådor att lägga allt mitt skit i, har massa skräp liggandes överallt, men inte sånt som ska hottas.. Aja, slutsnackat för idag, hoppas ni haft en bra helg. Jag bjuder på en bild på kanelbullar, gott va? :D Stora och fina blev dem..


Dåligt Knutte

Oh vad dålig jag är. Skolan 8-10, sen hem (hemma vid kvart i 12) och laga mat och äta snabbt. Sen skulle jag sova mellan halv 1 och halv 3 och sen träna kl 3. Men näääääädå, vaknar fem över 3 istället, jävla skit, var ju jättesugen på att träna, hatar alarmet på min mobil. Nu fick jag helt plötsligt en extra timme i planeringen istället, vad ska man göra här då? Iaf ikväll är det sittning igen, den här har vi haft inplanerad lääänge så det ska bli roligt, vi är 19 fysiker som ska ut på Hallands. Hoppas det blir nice.

Kan visa lite gamla bilder iaf, det var ett tag sen jag var hos Boel senast, men detta är sen dess. Testade hennes Canon och 50mm/1.8. Gick loss lite i hennes lägenhet.. Ni ser även Joppe till vänster där :P

DMI

Idag har vi varit och besökt DMI. Vi hade fått info om att vi skulle vara där i 1 h, men vi kom inte därifrån förrän 2,5 h senare. Det var lite jobbigt. Sen hade vi megaotur med tågen. Missade första S-tåget, så fick vänta 10 min på nästa, vilket gjorde att vi missade öresundståget och fick vänta i 20 min på nästa som sen var en kvart försenat.. Ja, det var inte kul.. Annars på DMI var det intressant, synd bara att man inte förstår allt av danskan, hade varit mycket mer intressant då.. :P

Här kommer bilder också sen då mina meteorologvänner firade mig när jag fyllde år. Jag är yngst så jag fick balloger och såpbubblor, haha, fick också fina suddigummi eftersom mitt jag haft i två år här nu är klarsuddat :( Det var en trevlig kväll med taco och marängsviss iaf, mums :D

Is

Idag har vi varit nere i den kaaaalla frysen på skolan, det var -14 grader. Läraren hade sagt att vi skulle ha med oss varma kläder, men det var ju grymt kallt. Vi fick ta på oss tröjor, mössor och vantar, haha.. När vi kom ut därifrån hade alla röda näsor, vi var där kanske 10 min bara.

I frysen finns det en massa is som kommer från Grönland. Vi fick se borrkärnor som är från istidens maximum, coolt.. Fick också se hur ljuset polariseras i iskristaller. Syns på den blåa bilden nedan. På den längst upp till höger kan man se olika lager i isen, ballt..

Annars då, imorgon är vi ju egentligen lediga, men vi ska istället besöka DMI (svenska SMHI för er som inte visste),  det ska också bli roligt, hoppas bara inte tågen är försenade för då är det kört..




RSS 2.0