Aj min hals

Aj, jag har ont i halsen, det är skitjobbigt. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, jag hatar att ha ont i halsen, det är det värsta.. :(

Men men, har åkt till Trelleborg över helgen iaf för att träffa kompisar nu när det är Palmfestivalen, men som jag mår nu känns det inte kul att träffa folk, vill bara sova.. Min hals är helt tjock och blää..

Annars, to do-listen i förra inlägget, hör och häpna, jag gjorde ALLT, förutom att läsa i kursboken, det gjorde jag igår.. Men herregud, allt annat, ja, köpte även träningskort, och hade tänkt börja träna redan på måndag, var så taggad, men nädå, nu har jag asont i halsen, det känns inte bra :( Nu ska jag gå och vila lite till..

Annars? Skickar med lite kattbilder..

Mycket att göra på min lediga dag

Det enda positiva när man går upp jättetidigt varje dag är att en tid så tidigt som 9.00 kan bli sovmorgon för mig. Haha, alltså, idag är jag ledig och kan sova huuuuuuuur länge jag vill, men kommer upp kl 9, det är väl bra antar jag..

Idag har jag en massa grajor som ska fixas;
 • Hämta studentkort på nationen
 • Gå till fysicum och skriva ut schema
 • Springa in på apoteket
 • Posta ett brev till skolan så jag får lite ersättning för pendlakortet
 • Kolla recept på tonfiskröra så jag kan ha med det till lunch på fredag (vi kan bara ha med kalla luncher, då det inte finns någon mikro på skolan, dååååligt)
 • Beställa kalender, ska nog beställa en personlig, jag behöver en för alla "att göra"-listor jag skriver..
 • Kanske köpa träningskort (jag måste börja träna)
 • Kolla upp mina id-uppgifter till skolan.
 • Börja läsa i kursboken jag köpt
 • Tvätta Miloo-tröja
 • Lämna tillbaka Miloo-tröja
 • Hälsa på Nordea så mina pengar som sätts in där förs över till mitt vanliga konto
 • Handla mat
 • Lämna in min trisslott med vinst på 25 kr för en ny
Ja, det var en del på min lista för att göra på min lediga dag.. Haha, var ska jag börja?

Annars det här med kursboken. Den kostade 375 på adlibris, men den var slut, och då vet man aldrig när de får in den. Så jag köpte den i Danmark igår för 410 danska, typ 530 svenska, och ni tror inte att jag får mail från adlibris idag, inte ens ett dygn senare att de har fått in den och kan skicka den inom 2-5 arbetsdagar? Störigt eller vad, speciellt när 100 kr extra för en bok är mycket, vilket det är, ska ju köpa hur många andra böcker som helst och har inte mycket pengar, dessutom har jag inte fått mitt CSN än, bla bla bla, jag babblar på..

Jag vet att ni vill se en bild ni som kommer in här, men har inte så många på lager så tar det kanske senare idag, oki?

Imorgon är jag ledig iaf..

Mina inlägg ser likadana ut den här veckan, "jag är tröööööööööött". Usch det tar hårt att gå upp tidigt, men förhoppningsvis kommer man in i det, dessutom måste man koncentrera sig jääättemycket för att få ut iaf ett ord av danskan i varje mening som läraren snackar. Hard work work..

Annars, nej, jag är trött som sagt, men imorgon är jag ledig, så skönt, det behövs ett litet break, har en massa saker som ska fixas, så det passar ju bra imorgon, om jag kommer upp ur sängen alltså, får väl ställa klockan ändå misstänker jag, tråkigt men sant..

Ja, annars, dagens tåghistoria. Tåget var 2 min försenat och jag trodde när vi var i Malmö att det inte skulle bli några problem den här gången, har ju varit grajor som hänt de andra två dagarna, men ack så fel jag hade.

(Just det, kom på det att när vi var i Malmö så blev ju tåget försenat 14 min eftersom lokföraren inte kom.)

När vi sen är i Danmark säger dem att tåget inte ska fortsätta utan att vi ska hoppa av antingen i örestad eller huvudbangården. Ja okej, vi hoppar av på örestad och får sen ta metron till norreport. Det gick bra. Det går annars hur många bussar som helst till skolan, brukar stå tre 150 och vänta när vi kommer, och då kan vi åka med 6 olika bussnummer. Men denna gången stod det såklart inte en enda nånstans, så fick vänta där i fem minuter på bussen och allt detta resulterade i att vi blev sena..

Men men, fick köpt en kursbok nu iaf, så nu kan man börja läsa på i ett ämne.. :P Och har växlat till lite danska pengar nu med, bra att ha när man spenderar dagarna i Köpenhamn..

Åh jag är trött, om man skulle ta och sova..

Shit vad långa dagar

Shit, jag är trött, det är jobbigt att pendla så mycket, dagarna gå så fort, klockan är redan över 8, herregud, aja, är ledig på torsdag så imorgon med, sen är det en liten paus. Idag gick vi från 10-16, det var drygt, men sen hädanefter ska vi börja 8 på tisdagar, så åker kvart över 6 och är hemma halv 6, jippi.. Låååååånga dagar, hade velat ha kursböckerna snart med så man kan läsa på tåget och utnyttja timmarna, men men, får väl vänta..

Ja, på tåget idag kom det en sån predikare, han babblade en massa på engelska om gud och sånt där, sen helt plötsligt börjar han sjunga en massa psalmer, haha, han var inte klok..

Annars nej, har jag inget kul att säga mer än att skolan har börjat, håller på att komma in i det nu så har inte tid med något annat känns det som, aja, hinner nog med en film ikväll, ska bli skönt.

Kör in en bild på en lupin tagen uppifrån..

Första dagen i Köpenhamn

Dagen började 5:45 när klockan ringde. Gick ganska lätt att gå upp ändå, även om det var så tidigt.. Då käkade jag en riktig frukost och stack sen för att ta bussen, det var ganska dimmigt ute. När jag gick på bussen så funkade inte mitt pendlarkort, jobbigt, kom fram till sen att kortet inte skulle börja förrän imorgon, han hade slått in fel som jag köpte det av, så störigt, har inte kollat datumen heller, aja.. Jag hade god tid på mig innan tåget gick så kunde gå in på Skånetrafiken och få det fixat..


Sen satt jag på perrongen och väntade på några klasskamrater, åkte tåget och sånt, det gick bra. Tills vi körde från Malmö och två andra klasskompiar missat tåget. När vi sen var vid Kastrup säger dem att tåget är försenat och bla bla, sen nästa station säger dem att tåget inte ska fortsätta så vi måste byta tåg, och då hamnar vi på det som de andra tog. Tåget var alltså försenat 20 min.


Sen lyckades vi hitta till stadsbussen i Köpenhamn smärtfritt, men det var jättetrångt på bussen och när vi skulle av fick vi inte med alla. Två stycken kom inte av bussen och den andra bokstavligt fastnade i bussen. Hennes fot satt fast mellan dörrarna och förararen vägrade öppna. Till slut kom iaf de också av och vi var framme på skolan.


Skolan sen då, ja, det var mycket danska och det var inte lätt att förstå, får se hur det går i fortsättningen, nu hinner jag inte skriva mer och inte svara på några kommentarer iheller, för nu ska jag på match, MFF - TFF, sen kommer jag hem vid 11 och då måste jag sova, en skoldag imorgon med.

Städning i lådorna

Idag sov jag mycket längre än jag gjort den senaste veckan, skönt :D Men jag har sån jäkla skovskav, ajaj, det var inte kul att gå till och från bussen igår..

Alltså städa är kul ibland, har fortfarande bara skrivbordet kvar här i Lund nu, men det går långsamt, för vet inte var jag ska ha alla papper, måste börja göra plats på hyllan med för nya saker..

Det syns inte så mycket skillnad på bilderna, men lådorna är faktiskt städade, ni ser väl själva att i den vänstra är där myyyycket mer papper? Och har slängt en massa småsaker med, men jag är inte så bra på att städa, hade det varit någon annan hade säkert lika mycket till åkt..

Filmsnack - Antz


Antz


Handling: Z är en myra som inte tycker det är kul att arbeta. En kväll träffar han prinsessan som han vill ha ihop det med. Han övertalar sin kompis för att vara med i armén och är med i ett krig mot termiter. Han kommer tillbaka som hjälte men flyr snart för att han vill till Insectopia. Generalen från myrstacken är sen ute efter honom..

Omdöme: Filmen var ganska kort och hade klassisk handling att han vill ha prinsessan när en sån som honom aldrig kan få henne egentligen. Den hade sina roliga stunder och är en helt okej tecknad film. Inte någon av de bästa i denna genren enligt mig i alla fall. Det är ganska kul i slutet ändå att få se var det är dem bor.

Betyg: 6 av 10Jag är trött idag

Gud, jag är trött idag, gick upp klockan 8 istället för halv 8, vilken sovmorgon. Ändå har jag inte fått gjort så mycket, har mest slappat för snart börjar ju skolan.. Har inte orkat fixa designen på bloggen heller, men det är mest för att jag inte vet riktigt hur det ska se ut. Jag vill ha lite mer färg men alla färger jag testar ser bara jobbigt ut, ja det är inte lätt..

Funderar på om jag ska sova lite till, ångrar mig nu att jag gick upp så tidigt, ska på inflyttningsfest ikväll så kommer vara skittrött känns det som, och hur kul är det? Nej, jag hoppas att kvällens middag piggar upp mig (fiskpinnar) haha :P

Lite karuseller hade nog piggat upp mig kan jag tänka mig iaf. Dessa är tagna på Kiviks marknad.

Nikon D80 + Nikon 18-70mm @ 18mm f7.1 1/200s på första bilden och 70mm f4.5 1/640s på de två andra.


Filmsnack - Morgan Pålsson


Morgan Pålsson Världsreporter


Handling: Utrikeskorrespondenten Morgan Pålsson har gjort många dåliga uppdrag och blir därför skickad till ett litet land som ska hålla val. Det skulle vara ett ganska stilla val men en terrorist vistas i krokarna så det ser ut att bli Morgans största scoop. Men det är inte så enkelt som det låter, det blir lite klantigt på vägen..

Omdöme: Jag tyckte filmen var ganska bra och hade sina roliga stunder. Det är lite konstigt att se en karaktär från serien Hipp Hipp under en hel film, men det är ändå kul att se honom igen. Klantigheten hos Morgan finns kvar och han hamnar som vanligt i skumma situationer.

Betyg: 6 av 10

Hej mysbrallor

Usch jag är trött. Har städat upp allt skit nu, har dock hyllor kvar med papper som jag inte vet om jag ska ha eller inte. Nu kopplar jag av med Gilmore Girls, multivitamin och choklad. Dessutom har jag äntligen fått igång min TV-out så nu jäklar kan jag kolla på allt på tvn, så himla skönt. Stör mig bara på att jag inte haft rätt sladd innan, då hade jag kunnat haft ha det såhär i två år, men nädå. Alla filmer jag har fått se på datorn, sorgligt, men får väl vara glad över att det fungerar nu.. Så skönt också att ha dessa högtalarna, sån skillnad det är på dessa och datorhögtalarna jag hade innan :P

Är som sagt tillbaka i Lund nu, tillbaka till akvariumet, tvn och mitt sköna täcke och mysbrallor, det är gött!


Tillbaka i Lund

Ja nu är jag tillbaka i Lund, har varit en massa bärande upp med alla grajor, jag har nog nästan dubbelt så mycket med mig tillbaka som jag hade i början på sommaren.. Men nu håller jag på att städa, det ser förjävligt ut här.. Har en jäkla massa att fixa känns det som, nej så mycket är det inte, måste bara hotta grajor som jag inte ska ha, men är inte så bra på det..

UUUUUUUSCH, titta inte alldeles för noga, bara notera att det är stökigt, jag har att göra här idag.. Minst sagt. Sängen till höger är full med grajor, och skrivbordet är full med grajor..

Filmsnack - Spirited Away


Spirited Away


Handling: Handlar om en liten flicka som ska flytta med sina föräldrar. På vägen dit tar de en genväg men hamnar fel. De kommer till ett konstigt ställe med konstiga varelser där hennes föräldrar förvandlas till grisar. Hon skaffar jobb på det konstiga stället för att kunna rädda sina föräldrar. Många skumma varelser vistas på stället men hon lyckas skaffa sig en vän.

Omdöme: Filmen var ju ganska annorlunda. Den har fått väldigt bra betyg av diverse filmfantaster. Handlingen var ovanlig och speciell och hade egentligen ingen direkt handling, mer ett mål som var att rädda föräldrarna. Finns inte så mycket mer att säga än att det händer saker hela tiden och man vill gärna se hur den slutar.

Betyg: 7 av 10


Torsdag och brons

Haha, ja ni, jag var glad över mina 203 besökare i förrgår, igår hade jag då 500 exakt, haha, wow, det är mycket folk som hittar en på mest aktiva listan, men nu är jag inte där mer så nu kan jag ha en liten paus :P

Ja Sverige har tagit en medalj till, brons den här gången i segling, vi hade kunnat ta guldet om vi kom före britterna, men nädå, vi kommer sist i medaljloppet, bra Sverige.. Nej det är lite synd. Senare i eftermiddag är det ju Wissmans final, det ska bli intressant och spännande :D

Idag är det sista dagen här i Trelle, imorgon åker jag tillbaka till Lund och en ny termin i skolan. Så idag måste jag verkligen städa, det ser ut som kriget här och alla kläder ska packas ner och får inte glömma något helst. Blir nog en tur in till Malmö sen idag med, måste fixa mitt pendlarkort och ska äta något gott på festivalen..


Bilden tagen i Skanör i somras, inget speciellt, men bättre att den skräpar här än på datorn där ingen ser den :P

Min kamerautrustning


Bild tagen med:
Sony DSC-H5


På bilden:
Nikon D80
Batterigrepp
Nikon 18-70/3,5-4,5
Sigma 105/2,8 Macro
Sigma 70-300mm/4-5,6

Fjärrutlösare
LowePro fotoryggsäck

Filmsnack - Madagaskar


MadagaskarHandling: På ett zoo mitt i New York bor ett lejon, en giraff, en zebra och en flodhäst. Zebran känner sig inte riktigt bekväm i att bo där och drömmer om det vilda. En dag försöker han fly med sina vänner efter sig, men lyckas inte. Istället blir de tillfångatagna för att skickas tillbaka till Afrika, men någonstans på vägen går något fel, de blir strandsatta på Madagaskar.

Omdöme: Detta är en bra tecknad film. En rolig historia och framför allt roliga figurer. Mer än de fyra huvudrollerna är där också rolig lemul som dansar och roliga pingviner som är ganska tuffa. Finns inte så mycket att säga mer än att den är rolig och välgjord och att den ska ses.

Betyg: 7 av 10
Skoja min dojja & kicka min sticka

Skoja min dojja & kicka min sticka, som Niklas hade sagt..

Alltså hallå, vet ni vad ni har gjort eller? Igår hade jag 203 unika besökare, fattar ni hur mycket det är när det brukar ligga runt 30 kanske, wow, tack så mycket. Dessutom lyckades jag hamna på Mest Aktiva listan..

Sen blev jag ännu gladare när min absoluta favoritbloggare Emelie länkar mig som en blogg värt att kika på, skitkul :D


Bloggkoll är kul

Shit, 106 unika besökare idag, utan att jag ens kämpat :P Hehe, det är roligt som attans.. Dock undrar jag varför ni inte lägger till mig på bloggkoll? Gör det så ser ni när det händer något här ;P

Innan var jag bara medlem där men prenumererade inte på någon, vet inte varför egentligen, men nu är jag helt beroende, har lagt till mina favoritbloggar (ca 13 fotobloggar) där så ser man ju direkt när de uppdaterat, kanonbra, som sagt, nu gillar jag det skarpt.

Så, ja, vad väntar ni på? Lägg till mig på bloggkoll ;P

Bloggkoll

Dyra böcker

Ja, alltså det ser inte så bra ut i OS, höjdhoppet är nu över och det var grymt nervös. Vinnaren var ju grym och överlägsen, en guldmedalj såg det inte ut att bli för Holm, men en medalj hade han gott kunnat ta tycker jag. Men de andra var så högt över ribban så det blev inget, störigt..

Annars då? Ja, det är lugna puckar här, har fixat foto och sådär till busskort och id-kort.. Har även kollat upp vilka böcker som ska has till hösten. 1300 spänn kommer tre böcker gå på tillsammans, och då är där fler böcker jag ska ha, dyrt eller vad..

Förresten, kom upp i 103 unika besökare igår, wow, tack :D


Filmsnack - Sex and the City


Sex and the City


Handling: Filmen tar vid 4 år efter att serien slutar. Carrie har stadgat sig med Mr Big och planerar giftermål. Någonstans går det fel och Mr Big kommer på andra tankar. Carrie blir förkrossad och tröstas av sina vänner. Filmen går sen ut på att de ska hitta tillbaka till varandra igen..

Omdöme: Man har hört mycket positivt om filmen, men tyckte inte att den var så bra som man hört, men klart bra ändå. Det är inte riktigt samma stil som i serien då denna filmen är lite barnvänligare men inte helt ändå. Fortfarande finns ju samma samtalsämnen med. Det var kul att den var så lång så man verkligen kom in i den, och kul att den utspelade sig på olika platser och man fick följa dem under en längre tid. Filmen var lika rolig som serien och personligheterna hos tjejerna samma. Det var en bra film helt enkelt.

Betyg: 7 av 10

Shopping i Lund

Ja, idag blev det shopping på Nova Lund. Har inte varit där på hela sommaren, men under terminerna är det där shoppandet sker. Fick med mig en del roliga saker hem, men behöver en del till, att man alltid behöver mer :P Får se om jag visar jag jag köpt, finns det intresse för det? Det var inte alls mycket folk, det brukar vara skitmycket, men en vardag är där väl klart inte så mycket folk, men ändå..

Annars? Alltså, friidrotten, Susanna Kallur, fy vad synd om henne. Usch, det var jobbigt att se, som hon kämpat, hon förtjänade verkligen att ta sig till final för att slåss om medaljerna, så tråkigt för henne.

Nu är jag grymt trött, gick upp halv 8 idag ju för att börja öva mig, nu ska jag snart lägga mig, annars kommer jag somna här i stolen, och hur kul är det?

Lite fler bilder från i somras, dessa är från Stens huvud..


OS i Kina

Antar att de flesta har börjat skolan redan nu. Jag har dock en vecka kvar, om exakt en vecka sitter jag där i skolan och saknar sommaren, denna sommaren har gått grymt fort, men hoppas att det blir en rolig termin.

Annars, idag, såhär en vecka innan skolan, sitter jag här hemma och väntar på att det ska hända något.. Skönt väder är det faktiskt, varmt och vindstilla, dock ingen sol, men ändå..

Måste dock erkänna att jag är liiite avundsjuk på  min kompis Maria, ja, för vet ni var hon är? Hon sitter just nu i fågelboet. Ja, i Peking. Sitter där och kollar på friidrotten. Tänk att vara på OS i Kina, två saker på samma gång, wow OS, wow Kina.. Nej, avundsjuk, inte alls..

Senaste bilden tagen på oss, någon vecka sen på Magasinet ;P

Rubiks kub

Ja, alltså, jag var lite stolt över att jag kunde lösa en vanlig Rubiks kub på 3*3 rutor.. Men hur bra är jag, om en 7-åring från Norge kan lösa en 7*7 kub? Herregud, hur fixade han det helt själv? Denna kan jag lösa eftersom jag vet vilka olika vridningar som ska vara när, eller ja, typ.. Men jag har ju inte kommit på hur man gör själv, men det måste ju han ha gjort? Ja, känn dig slagen Knutte..Filmsnack - The Orphanage


The Orphanage


Handling: En familj flyttar till ett nytt hus som tidigare varit ett barnhem. Mamman i familjen bodde där själv när hon var liten. Nu har hon tänkt öppna upp barnhemmet igen för barn med speciella behov. Pojken i familjen skaffar sig osynliga vänner i huset och en dag försvinner han spårlöst. Föräldrarna, speciellt mamman, är bestämd över att det är något övernaturligt och gör allt för att veta vad som hänt.

Omdöme: Det här var verkligen ingen vanlig skräckfilm. Visst, de mystiska ljuden och sådär fanns med, men annars var det en annorlunda och bra handling. Till en början var filmen inte jättebra men allteftersom blev det kusligare och bättre. Det fanns några mysko stunder men tycker aldrig filmen når sådär jättehögt. Egentligen gillar jag inte såna retfulla slut som det var i den här filmen, kan bli galen på sånt, men det är ändå värt att höja betyget för.

Betyg: 6 av 10

Jäkla virusskit

Som jag sa så har jag virus på datorn, det är inte så kul, får inte bort det heller..

Dessutom så hittar jag inget program som kan läsa min NEF-filer. Någon som har något sådant? Har använt Click'n View innan men tydligen så var det bara en trial, för nu funkar det inte längre, hilfe bitte ge mig ett program som funkar, vill gärna kunna se bilderna på andra ställen än i photoshop :/

Annars är det regn och sånt tråkigt idag, måste börja planera inför skolan snart med, vad jag ska ha med mig tillbaka till Lund och sådär, usch, om en vecka är det skola, måste lägga mig skittidigt ju :/Virus

Jag är nog ganska klumpig av mig, för nu har jag fått virus igen.. I'll be back!

Filmsnack - Mamma Mia


Mamma Mia


Handling: En ung tjej ska gifta sig och vill att hennes pappa ska leda henne ner till altaret. Problemet är att hon inte vet vem som är hennes pappa. Hon har dock hittat sin mammas gamla dagbok från tiden hon blev till och kommer fram till att det finns 3 st möjliga pappor. Hon bjuder i hemlighet för sin mamma alla "papporna" på bröllopet och hoppas hitta honom. Hela historien är ju sedan berättad i musikform av ABBAs många bra låtar.

Omdöme: Jättebra! En film helt i min smak. Fantastiska vyer att kolla på då filmen utspelar sig på en grekisk ö. Sedan kanonbra musik hela tiden också. Sedan var det väldigt mycket humor i den också både när de inte sjöng och i kroppsspråket när de sjöng. Finns inte så mycket mer att säga mer än att den måste ses. Denna filmen hamnar på min filmhylla.

Betyg: 9 av 10


Lördag

Idag gick jag upp redan halv 9, det är duktigt, haha.. Sen dess har jag tvättat ena vindskivan på huset, så nu är det vitt och fint. Började igår och gjorde klart det idag, nu börjar jag få träningsvärk i armarna :P

Igår var det Malmöfestivalen, alltid lika mycket folk, och man kommer alltid fram till när man är där inne att där är lika tråkigt varje år. Himlen var fin denna kväll, man skulle spenderat den vid en strand och fotat istället :P Men ja, som sagt, tråkigt annars, visst, mat är gott, men man äter ju en rätt sen är det slut, skulle vara smårätter istället så man kan smaka på lite olika rätter. Annars är där ju en massa godis och sånt trevligt med. Artister är där inte alls många i år som är intressanta..

Just det, såg en cool båt åka omkring igår på festivalen, haha, eller ja båten var inte så cool men längst fram satt ett rockband och spelade, skitcoolt :D Den vill jag åka med i :D Fick dock ingen bra bild på den :P


Bilder tagna med kompaktkameran, Canon ixus 70.

Filmsnack - Juno


Juno


Handling: Kortfattat handlar filmen om en tuff 16-åring som blir med barn och bestämmer sig för att adoptera bort barnet. Det är i stort sett det som går att säga utan att avslöja något.

Omdöme: Filmen var bra och fin. Den hade verkligen sina roliga stunder och huvudpersonen var det roligt att lyssna på. Jag gillade att hon var tuff hela tiden och stod på sig även om alla på skolan kollade snett. En fin touch på filmen är joggarna som man ser nästan hela tiden springa omkring. Jag gillar såna återkommande saker. Ja, kort och gott, en bra film som jag nog inte tagit mig tid till att se om jag inte visste att den fått så mycket uppmärksamhet, men uppmärksamheten var den värd i alla fall.

Betyg: 7 av 10
Äppelkaka till kaffet

Yes, idag blev det bakning. Jag är ingen fan av äppelkaka, men vi har så många äpplen i trädgården så det blev en sådan bakning.. Jag hade dock en del av kakan med hallon istället för äpple och kanel och sånt där.. Dessutom hade jag glass till min bit medan pappa hade vaniljsås. Men det blev gott. Såg på tennisen på OS och det var jättespännande, men såg inte klart det, gick ut och fixade i trädgården istället.. Men Sverige gick vidare till final iaf, vilken lång match det blev för dem alltså :PÄnnu en OS-dag

Nikon D80 + Sigma AF 70-300/4-5,6 @ 135mm, f4.5, 1/80s, ISO 100


God morgon. Idag kom jag upp kvart i 9 faktiskt, det ni, haha, men har fortfarande en lång väg innan jag orkar ta mig upp till skolan :P Tur att jag har två väckarklockor då så man verkligen kommer upp.

Då var det ännu en OS-dag, har inte sett någon friidrott än, men kul att det har börjat iaf. :D Såg Sverige slå Tyskland i handboll med, det var spännande..

Nu har Malmöfestivalen börjat med, kanske blir att man sticker in en sväng idag, får se :P Någon dag blir det iaf.. Har ingen koll på när det är något roligt att se, verkade inte vara mycket kul alls i år..

Oh, 15 prenumeranter, tack! :)

Filmsnack - The Happening


The HappeningHandling: Filmen utspelar sig i New York-området. I vissa områden där mycket folk vistas händer plötsligt något. Alla människor står stilla, tills de börjar ta livet av sig själva. Man tror att det är en gas som släppts ut som får folk att bete sig så. Filmen handlar sen om att folk som klarat sig försöker fly från det drabbade området. Man får följa en familj där mannen försöker lista ut vad det är som händer.

Omdöme: Storyn kände jag igen från en bok av Stephen King, att människor blev knäppa av okänd anledning. Filmen var kort och den var slut innan man ens tyckte att den börjat. Vissa saker var lite motsägelsefulla och vissa saker var lite läskiga. Men annars var väl filmen helt okej, som sagt, kändes dock aldrig som att filmen startade, det var lite synd. Hade kunnat bli mycket bättre om den fortsatt.

Betyg: 5 av 10

God morgon

Det var svårt att komma upp imorse, hade ställt klockan på 8, men jag hann snooza förbi och somna om och gick upp kvart i 10 istället. Jag måste trappa ner sovandet för om 1,5 vecka måste jag upp halv 6, jippi..

Det jobbiga med att bara fota i RAW är att min brännarprogram(?) av någon anledning gör att jag inte kan se vilka bilder det är som thumbnails, det är bara en stor grå ruta med en nyckel på, lite jobbigt.. Fattar inte vad problemet är och vad Nero har med nef-filerna att göra.

Nu har jag käkat frulle framför OS, härligt, nu ska jag fixa klart alla papper inför skolstarten.. Sen har jag inget planerat för dagen, blåser som vanligt här..


Filmsnack - Kung Fu Panda

Vi kör vidare på filmsnack. Inte fått någon respons än om vad ni tycker om mina nya kategori, men jag har som sagt sett många filmer på senare tid, så under den närmaste tiden nu kommer jag uppdatera mycket i denna kategorin.
Kung Fu PandaHandling: Po heter pandan i den här filmen, han jobbar i sin familjs nudelrestaurang men drömmer om Kung Fu på nätterna. En dag blir han utvald till att skydda staden mot en ond typ som rymt från fängelset. Han måste alltså börja träna och komma i form och det är ingen som tror på honom att han ska klara det.

Omdöme: Filmen var tråkig tycker jag. Visst, gick att kolla på, men höll inte samma klass som de flesta tecknade filmer. Jag gillar tecknade filmer. Humorn funkade, sköldpaddan i filmen var rolig, annars, inget att hänga i julgranen. Hamnar inte på min filmhylla.

Betyg: 3 av 10

Heja OS

Tur att det finns OS att kolla på, annars hade jag blivit galen, vill göra något, men vet inte vad och bla bla, skitsamma.. Just det, och vi har ju en medalj till nu, ännu ett silver i cykling, great!

Såg också att jag förlorat en prenumerant på Bloggkoll, sorgligt tycker jag :(

Jag har en massa papper att fixa, eller ja, massa och massa, måste skicka in bostadsbidrag och studiebidrag, men blanketterna är lite jobbiga och jag måste kopiera en massa intyg hit och dit, hur kul är det?

Nu är det bara en vecka till typ så är jag tillbaka i Lund och lite mer än 1,5 vecka innan skolan börjar igen, shit alltså, hur ska detta gå?

Har en mapp med bilder som ska upp på bloggen och jag kan ju meddela att det börjar tunnas ut där, har snart inte mer att visa, har inte fotat något roligt på ett tag heller, så det kommer bli tomt snart är jag rädd, haha :P

Dagens bild är iaf tagen i Smyge ;P

Regnig tisdag

Idag var en ganska tråkig dag till att börja med. Var inte så sugen på att sitta inne hela dagen så när klockan var halv 3(!) bestämde vi oss för en tur till Malmö, men inte till vanliga ställen, utan ute vid Jägersro där man inte är så ofta, men blev inte så mycket klokare så det var en kort visit.. Men åkte upp min sista resa på sommarkortet nu så nu blir det dyrt innan skolan börjar, tyvärr lär jag behöva åka en hel del buss med. Måste in till Lund innan jag börjar och det kostar 70 kr med rabattkortet tur, så usch..

Det har regnat idag, och medan vi väntade på att byta buss på södervärn fotade jag lite med kompaktkameran, haha.. Kunde inte hejda mig, där var ju både vatten och blommor :D


Filmsnack - Harold & Kumar

Nu på senare tid har jag sett jättemånga filmer och det är inte så vanligt för att vara mig så därför startade jag en kategori så jag kan snacka lite om filmerna jag har sett, dock är jag inte så bra på att analysera filmer så mycket, så denna kategorin är kanske lite onödig, men äh, let's try it..

Vad som ska tilläggas och är viktigt att veta, eller nåt, är att jag är ganska kritisk i mitt betygsättande :P

Igår såg jag ettan av nedanstående filmer och i förrgår såg jag tvåan. Inte så smart att se tvåan före ettan men men, det funkade ändå.
Harold & Kumar go to White Castle

Handling: Handlar om två grabbar som är hungriga och vill äta den optimala måltiden. Så de bestämmer sig för att åka till Hamburgerrestaurangen White Castle. De startar en kväll och det tar en hel natt innan dem är framme. Alltså händer det en massa grajor på vägen. Haha, ganska sjuka grajor..

Omdöme: Filmen var såklart rolig och det hände en massa sjuka grajor på deras väg mot mat som man inte trodde kunde hända. Tänk om man haft en sån händelserik vardag?

Betyg: 7 av 10


Harold & Kumar escape from Guantanamo Bay

Handling: Handlar om samma grabbar och tar vid precis där den första filmen slutar, vilket är ganska kul. Går dock bra att se denna utan att ha sett den första, man hänger med ändå. Handlar om typ samma sak som första, de ska ta sig någonstans och det händer en massa saker på vägen. De ska åka till Amsterdam men på vägen dit så åker de fast för ett visst brott som de är oskyldiga till och hamnar på Guantanamo Bay. De lyckas ju rymma och sådär men det är mycket som händer på vägen mot rentvåddhet..

Omdöme: Denna filmen är också rolig. De är lika bra båda två tycker jag. Men i denna filmen är världens puckigaste polisman med, jag satt och blev galen, haha. Och i båda filmerna var där många välbekanta ansikten. Sakerna som händer

Betyg: 7 av 10

Fixat

Seg dag, igen. Har fixat en del på min to do-list nu, en massa papper hit och dit och telefonsamtal, nu har jag inte så mycket nödvändiga saker kvar, det är skönt.

Annars är det skönt väder idag med. Har varit nere på stan en sväng, men händer inte så mycket där, så var inte superroligt..

Igår såg vi på Harold & Kumar escape from Guantanamo Bay, den var ganska bra, haha, en komedi är det ;P


Bilderna togs med: Nikon D80, Sigma 105/2.8 Macro @105mm, f4.0 och 1/250s, ISO100.
Tagen i Ljunghusen.

God morgon

Sverige har tagit sin första medalj i OS i Peking 2008 :D Det var Emma Johansson som cyklade hem ett silver. Dock missade jag det för att jag låg och sov, men en medalj är ju skitbra, duktigt, verkligen.

Ja, som sagt, jag låg och sov, det gick inte så bra, har drömt en massa konstiga saker, att jag var på mitt gamla gymnasium och snackade om tyskböcker, okej.. Och sen en massa konstigt om vatten, ttyp det guppade överallt, fattade inte riktigt.. Sen var det någon som var dum mot mig som la ner smuts i min drink :S Äh, nej, jag fattade inte heller mycket.. Det är små delar jag minns, haha :P

Här är en mås som är duktig på att flyga han. Fotade i Kämpinge en tidig sommarkväll :P Då när måsarna var de enda som var kvar på stranden :PBilden är tagen med: Nikon D80, Sigma AF 70-300/4-5.6 Macro @300mm

En fråga, ska jag börja skriva in info om bilderna? Allt vad jag använt för objektiv och sådär som alla andra gör? ;P Någon som är intresserad? Kan ju börja med denna bilden då.. Något mer som ska in? Inte så intressant vid såna här bilder att veta ISO och sånt där.. Nu babblar jag, säg vad ni tycker ska skrivas in ;P

Mamma Mia

Då har det varit ännu en lördag. Har organiserat bland mina bilder, så nu är det lite lättare att hitta allt ;P

Har varit nere på stan och sett på bio, Mamma Mia, längesen jag var på bio i Trelleborg. Men filmen var jättebra iaf, absolut väldigt bra musik, man blir så glad. ABBA är bäst ju. Den filmen är en av få som ska införskaffas på DVD i framtiden.

Skanörbild igen..

Organisera mera

Usch ja, jag måste organisera bland bilderna på datorn alltså, det börjar bli en katastrof, vet inte var jag har allting. Måste komma på något bra mappsystem, men ja.. Just nu håller jag på att ta bort alla onödiga photoshopfiler som bara ligger och tar plats, men då måste jag först kolla så att jag har jpeg-filen nånstans på hårddisken. Det är ett jäkla jobb. Sen ska alla kollage delas upp i rätt mappar och bla bla.. Aja, bara det blir bra när det är klart så, bäst att göra det nu innan skolan börjar igen, då lär jag inte ha tid ;P Eller så kommer jag ta mig tid när jag egentligen borde plugga, haha.. Nej, nu ska jag återgå till organiseringen :P

Bilder tagna i Smyge tidigare i sommar, de har legat och tryckt ett tag och är nu redo för publiceringen på bloggen :P

Fredag today

Det är varmt ute idag, dock ingen sol, men ändå för varmt för jeans :P Bättre än regn iaf :P

Var inne i Lund igår och hälsade på fiskarna, 5 st som levde, det är bättre än jag trodde, men nu är det bara 2 veckor till jag bor hos dem igen, haha :P

Nu har jag en massa saker att göra som står på min to-do-list, jag tycker om att göra listor, ska börja med att bränna en jäkla massa bilder iaf, så adios.

Vad roligt att mitt läsarantal ökar, skitskoj, var kommer ni ifrån? Och tråkigt att mina prenumeranter på bloggkoll inte ökar samtidigt, men jag är så glad för er 13 jag redan har :D Tack tack!

Lite stånd från Kiviks marknad, jag gillar färgglada saker :P

Malmö igen?

Goddagens. Det blir nog Malmö idag igen, ska in om Lund också för att se hur mina fiskar mår, usch jag är nervös.. Iaf in till Malmö, men blir nog ingen shopping idag :P

Igår såg vi förresten Sprited Away, den var väl ganska bra, men där var ju typ ingen handling i den egentligen, men helt okej.. Häromdagen såg vi Kung Fu Panda. Och jag brukar verkligen gilla alla tecknade filmer, som Hitta Nemo, Lejonkungen, Rattatouille och Bee Movie. Men den här, nej, den var inte speciellt bra, sorgligt men sant..

Här kommer de sista Mariabilder, har tagit ett tag, men man kan väl variera lite? ;P

Shopping i Malmö

Japp, då blev det en dag i Malmö med shopping. Vill ha och behöver nya skor, men hittade inga, mina fötter är inte så duktiga på att hitta något dem gillar faktiskt. Förra gången hittade jag ett par som var snygga och som satt perfekt på högran, men var för liten för vänstran, katastrof. Och högran var också ett nytt par, så min vänstra som är större än den högra, stört eller?

Hittade iaf ett par jeans, skönt är väl det, har inte så många som passar mig längre, typ, haha.. Så det är gutt! Annars fick jag äntligen tag på ett cd-fodral till alla min cd-skivor som jag bränt bilder på, det har också behövts, så nu kan jag börja bränna allt som behöver brännas igen.. Bla bla, nu babblar jag iväg igen..

Jag gillar katter, de är så söta. Den här lilla pysen besökte mig i trädgården häromdan när jag försökte få någon bra bild på alla fjärilar som var i trädgården. Han posade glatt för mig, rullade runt och mjauade :P

Onsdag

Oj, när jag vaknade idag var det fint väder igen, det var skönt. Dock höll det inte i sig så länge, men iaf inget regn, men mycket moln :P

Idag vet jag inte vad som står på schemat, ska nog åka in till Malmö en sväng, mest för att få tiden att gå :P Behöver handla lite grajor, men har inte pengar till det, stöööööörigt, men vissa saker behöver man faktiskt, som börjar bli för små och isönder, men det tar ändå emot, men men, nog om det nu..

Bild tagen tidigare i sommar i Skanör när man fortfarande hade hopp om många sol- och baddagar :P

Blåsigt värre

Ännu en blåsig dag, vad ska man göra mer än att sitta inne? Visst, ganska mysigt, men nu vill jag göra något. :P Vaknade inatt av att det blåste som aldrig förr. Typ alla äpplen från äppleträdet i trädgården har trillat ner och blivit förstörda, störigt..

Av någon anledning när jag ska ut på fotoutflykter så hamnar jag alltid vid hamnar, lite skumt va? Dessa ser man dock inte så jättetydligt att dem är tagna just vid en hamn, men ändå, dessa är tagna nere vid Ljunghusen..


B-lags-match

Vilket väder, det bara stormar, för en vecka sen låg man på stranden och hade det bra, men nu måste man ha jeans på sig när man ska gå ut. Det regnar och blåser som aldrig förr. Var uppe och såg TFFs b-lag möta MFFs b-lag, så klart vann Trelle med 3-1 ;P Aja, hur som helst, det var sån motvind när man skulle cykla hem, haha, inte klokt, aja, skönt med en innekväll i soffan med film och godis iaf, det är vad som väntar, det blir gott efter den där goda taco-middagen innan ikväll :P


Jag hör hur det blåser

idag ska det tydligen bli riktigt höstväder, massa blåst och regn. Visst skönt att svalka av sig efter den väldigt varma och sköna veckan som gått. Men nej, augusti betyder sol, så ge mig sol igen. Dock skönt att inte ha dåligt samvete för att man sitter inne vid datorn, haha. Kom på att jag har några bilder kvar att fixa. Annars är det skitlängesen jag fotade något typ. Är sugen på att fota, men vill fota något roligt jag inte brukar fota, alltså så räcker det inte att gå ut i trädgården och fota blommorna :P

En gång såg jag en söt igelkott, haha :P Han ställde sig med snudan rakt upp i vädret en gång, tror han luktade på något, söt var han iaf :D


En heldag på soffan

Usch, det brann på Sparta igår, tänk om jag varit där :/ Eller ja, tänk om det varit värre, läskigt, att det brunnit i mitt hus liksom, eller ja, vet inte vilken av de olika delarna det är, bara att det var i en mittenkorridor och jag bor på en längst ut, men det är iaf i mitt hus ändå, konstigt :S Dock inte så allvarligt, men tänk om..

Igår var det Magasinet, det var längesen man var där, men kul att komma dit när man inte är där så ofta, haha, och kul att träffa folket igen ;P Idag har det alltså blivit en heldag på soffan, men det är skönt det med :P

Skanörs hamn.

Rena stormen

Idag har det varit fint väder igen, dock har det blåst jättemycket, det gick inte så bra att spela strandtennis på stranden direkt. Var inte så kul att ligga på stranden heller, det bara blåste en massa sand på handduken, not fun. Men det var partiell solförmörkelse iaf, det kunde jag se :P

Annars då? Helg imorgon, då blir det utgång, det var längesen vill jag lova..

Ja, här är lite tång från stranden, intressant va? :P

RSS 2.0