Skolstart

Okej hej. Första skoldagen gick bra, yes. Fick ett kompendie som kurslitteratur till en del i kursen, men vi ska betala det på måndag, men vet inte hur mycket :s Dock måste vi handla två böcker till, blir typ lite mer än 900 för det. Dyrt att plugga. Annars verkade det väl bra. Är mycket matte med i kursen. Kommer bli inlämningsuppgift varje vecka. Ih, jobbigt. Sen ja, inget speciellt, vi började lite så smått med repetition, på  måndag körs det igång på riktigt.

Ja, jag missade Wissmans lopp. Satt där när klockan var 5 över 3 och höll tummarna. När jag kom hem kollade jag på loppet på svt.se utan att veta hur det hade gått. Men han blev 7:a iaf för er som inte visste det. Det är bra. Men som han sa så var det ju en urladdning han hade på semifinalen, men han sprang ändå under 45 sek. Yeah yeah, great.

Hrm, inget annat kul och säga tror jag..

Bilkonst eller något..
image316

Guten morgen

God morgon.
Kom upp 9.25 idag, yes, såklart för att friidrotten började då. Så nu har jag suttit i sängen under täcket och käkat frukost medan jag kollat på friidrotten. Hrm, sen kanske jag kan gå upp så tidigt för att springa själv, för nu var det längesen jag sprang, men men..

Nu ska jag snart hoppa in i duschen och göra mig klar. Sen är det ju skola igen. Hoppas vi slutar så jag hinner se Wissmans lopp, aaaah.

Trelle en regnig dag från en bil.
image315

Friidrott

Friidrott sen med, yeees! Okej, den är nu.  Alltså igår var det kul, Kallurs lopp, så jäkla bra. Hon sprang hur bra som helst, sen är det så retligt att det inte räcker till en medalj. Vad var det? Bara 2 ggr tidigare som det inte gjort det? Och en hundradel från medalj och två från silver och fem till guld, något sådant va? Aja, du var skitbra!
Wissman var med skitbra
, nu är han i final ju, som han sprang, ojojoj, jag sprang nästan med honom.
Höjdhoppet? Ja, vad var det? Holm hoppade väldigt bra, men det var tre stycken som hoppade vääääldigt bra. Roligt att den som vann vann, han som sprattlar sig över ribban. Roligt med såna talanger som inte tränat det sen barnsben utan bara kan det. Thörnblad då, ja, vad hände? Störigt att göra årets sämsta tävling i VM, för stolt över att ha vunnit kvalet?

Dagens friidrott då. Snart dags för Kronbergs semifinal, snart står han i startblocken. Varje gång det är friidrott blir jag jättesugen på att stå i startblocken igen och bara kuta iväg.

En svensk som sprang på 5000 m, hans enda chans att gå vidare från försöken var på tid och alltså kuta på från början, nej inte kuta, men dra ifrån resten. Det gjorde han och ledde med typ 12 sekunder, men han slutade ändå näst sist. Men det var ett bra försök.

Så nu har Kronberg sprungit, blev typ tredje sist.

Ja, Sverige har bara tagit en medalj detta VM.. Men vilken medalj! :P

AH, kommer ju missa skitmycket imorgon när skolan börjar. Hoppas vi har slutat till 15.05 för jag måste se Wissman alltså, men imorgon förmiddag är det i alla fall dags för höjdhoppskvalet för damerna. Men eftermiddagen kommer jag ju missa, hoppas det bara är upprop. :P

Hittade ingen bild på mig när jag friidrottade, men här ska jag iaf snart ge mig ut på en tur med rollorna, haha :P Det är härligt, men oj vad slitna dem är nu :P
image314

Torsdag

God morgon.
Då var första natten ensam här avklarad då. Det gick bra, dock lite svårt att sova. Men jag lyckades i alla fall dra mig upp innan 10, wow. Och det är inte ens någon friidrott på tvn.. Yeah! Hoppas jag kan fortsätta såhär under terminen, för kommer börja 13.15 för det mesta.

Det jobbiga med att bo här är att jag inte kan gå ut såhär i pyjamas och jättefluffigt hår och hämta frukost i köket. Det kan man ju hemma. Orka byta om till något och borsta håret. Dessutom så vill man vara såhär hemma nån gång ju, en lugn dag.

Men men, en sån dag ska inte jag ha idag ändå. Ska rensa upp bland alla mina papper och göra rent här. Igår tvättade jag tre maskiner. En med kläder och två med handdukar och sängkläder. Skönt med nya rena sängkläder.

Hade en massa grajor inne på golvet på toan, här är liksom ingen bra förvaring, så jag kom på idén att lägga det i skolådor, så nu ser det bättre ut. Blir ännu bättre sen när jag får duschdraperi och badrumsmatta :D På tal om förvaringen, garderoben är inte heller så bra, två smala till kläder, varav lådorna är väldigt knagliga, och sen den andra, ja, där har jag skor och skitmånga plastpåsar, haha.. Men men..

Skrev lite här om friidrotten med och då blev inlägget plötsligt väldigt långt, och man orkar inte läsa långa inlägg, så jag väntar med det, kör en bild nu istället. Jag känner mig lite hungrig, så det blir matbilder.

För min del är det snart frukost, vilket detta inte är, men här har vi bakad potatis iaf. Den första från Wachtmeister i Karlskrona, den var väldigt god. Den andra är från Ullared, den var inte så god. Båda var med kycklingröra, men den andra med curry också, och det var för mycket curry.
image312


image313

Back in the korridor

Ja, då var man tillbaka i korridoren igen då. Fick gå upp tidigt idag, haha, redan kvart i 8. :P Men är väl lika bra att man vänjer sig. Precis när man ska gå upp så är det väldigt skönt i sängen, men när man varit vaken ett tag är det skönt att ha kommit upp tidigt.

Har jättemycket att städa här inne egentligen. Måste packa upp allting, dammsuga, tvätta och göra rent till fiskarna och ordna rätt bland alla papper och sånt. Sätta in bilder i fotoalbum med, har dock bara 100 kvar nu att lägga i ordning och sätta in. :P Hur ska jag hinna med det, samtidigt som jag kollar på friidrotten? Får väl sikta in mig på att bara se svenskarna. Får ha tvn på medan jag gör allt annat. Åh, måste handla också. Har en del mat, men inga såser, inte ens ketchup, så då måste det handlas, men det går ganska snabbt, affären är precis nedanför, sån tur jag har. :P

Nej, återgå nu till städandet Knuttie..

Eller hur vill ni se en bild på en ko nu? Jag vet att ni vill..
Den här kon bor på Öland.
image311

Höst hej

Solen är framme, skönt. Men det blåser, innan idag regnade det också jättemycket. Hej hej höst!

Friidrott är kul, mycket svenskt, Erica Mårtensson sprang precis, blev näst heat i sin semifinal, men det var bra av henne ändå. Mustafa sprang innan, blev 4:a. Ja, kenyanerna skulle dragit på tidigare så inte Musse behövt det när det var 3 varv kvar. Det var en som sprang rakt in i ett hinder, aj aj, det såg ut att göra riktigt ont.

800-metersfinalen var med rolig. Men jag undrar vad som hände med Maria Mutola? Hon la bara av. Var hon trött eller?

Har blivit lite mer klok på höstterminen i alla fall. SM står för statistisk mekanik, medan QM står för kvantmekanik. Då vet man det. Så blir nog en hård termin, matteteori, statistisk mekanik och ett projekt den första tiden. Usch det blir hårt Knutte. Känner att jag måste pigga uppmitt korridorrum för att orka. Har ju dock mina kära fiskar och pojkvännen lite närmare än förra året, så det ska nog gå bra. Men jag har planer för mitt rum, mouhaha, nej okej, det är typ bara att skriva ut nån bild till tavla och lägga alla lappar på rätt ställe, haha :P Jag har dock väldigt svårt för at välja några bilder att skriva ut, att det kunde bli såhär..

Jag tycker inte det ärlika kul att fota när det inte är sol. Men jo det blir en helt annan sak i bilderna, men men, olika smak.. Stockholm här i alla fall.
image310

Frukost och friidrott

En ordentlig frukost av mig idag, flingor och yoghurt, ett glas äpplejuice och två rostade mackor med rökt salami, det ni. Haha, undrar hur länge jag håller mig på detta idag då, troligen inte alls länge.. :/ Jag är hungrig alltid nuförtiden..

Svenskt rekord av Wissman, trevligt. Ah, samma sak idag, försök att inte gå in på aftonbladet innan klockan blir 12, haha, kollar på friidrotten från inatt nu ju.. Yeahyeah..

Usch vaknade inatt och mådde jätteilla :s det var skitjobbigt, kunde inte sova så bra sen heller, men nu känns det bättre i alla fall. Bra det, för jag tänker inte bli sjuk.

Skulle skriva ner allting från roadtripen men jag har två dagar kvar att skriva om, jag har inte orkat, men ju senare jag skriver ju mer kommer jag glömma.. Får se om jag orkar skriva lite senare, har ju all tid i världen..

image309

TFF - Örebro 0-0

Matchen igår då ja.. 0-0

2201 människor ville se bottenmötet mellan TFF och Örebro. Härligt att se både Haynes och Bjurström i den blå tröjan igen. I första halvlek var Trelleborg lite bättre men skaffade ändå inte mer än 2 riktiga målchanser, dock slarv där. Efter pausvilan kom Örebro ut mycket tuffare och det blev till att jobba lite hårdare för TFFs försvar. Mensah hade ett bra läge, dock nickade han över. Bollen låg också på mållinjen en gång, ojoj, men ja, en Örebrospelare räddade den så vi fick inget mål. Annars var det väl ett ganska rättvist resultat, inte många chanser skapades. Jag är inte så bra på att återge matchen, men det hände inget speciellt.

Vi har inte fått många poäng mot våra största konkurrenter längst ner, däremot har vi tagit tre pinnar mot både Kalmar och MFF. På tal om MFF, 1 september möts vi igen.
image308

Misstaget i mitt liv..

Yes, kom upp tidigt idag med, kl 10. Okej, jag hade en anledning, friidrotten började då. Yeah, mysigt att käka frukost till friidrott. Gäller att inte råka gå in på aftonbladet och se hur det har gått för alla. Haha.. Men Jenny Kallur kom tyvärr inte vidare från hennes heat, men Susanna hade typ bäst tid av alla väl? Hon vann iaf sitt heat. Åh, jag blir så sugen på att springa. Tänk att bara kuta fram på 100 meter. Det är en härlig känsla. Kommer inte riktigt ihåg vilken tid jag hade på 100 m när jag gick i nian, men snabb var jag ;P Stör mig på att jag inte fortsatte, men men, det är nog de största misstaget i mitt liv, haha..


Nu hoppade precis Stefan Holm 2,23 i kvalet, nice.  Jag har faktiskt hans autograf med, men då var hans rekord 2,10 tror jag, haha, det var typ 9 år sen jag såg honom nu, haha..

Ölandsbron..
image307

Maaatch

Härligt, kom upp vid 10 idag! Nice. Ännu trevligare var att det var friidrott på tvn. Så har idag än så länge kollat en massa på friidrott och så har jag packat en massa, flyttar ju, attjoooooo, snar in till Lund igen, dock hittar jag inte mina nya hossor, hallå, var är ni? Aja, de dyker väl upp..

Just det, såg en film igår, "Mitt Superex" haha, handlar om en kille som blir tillsammans med en superhjältinna typ och sen gör slut så får han ingen lugn stund för hon ska störa honom med sina superkrafter, aja, hon superwoman spelas av Uma Thurman iaf, den var helt okej, inget jättebra, men den går att se om man inte har något annat att göra :P

Till friidrotten, det ser bra ut för Klüft, dessutom hon på 800 m, Maria Mutola, jag har hennes autograf, det ni! Men hon blev trea i sitt heat, men kom till finalen iaf, men hon har nog sett sina bästa dar, men duktig är hon ändå :P

Jag ska inhandla lite grajor till mitt duschrum i Lund, haha, badmatta, duschstång och draperi och ett litet skåp typ, just nu är där inte roligt, har mycket grajor så allting ligger under vasken på golvet, ser inte fint ut, och golvet blir ju blött när man duschat, så där är inte trevligt, så lite nytt nu är trevligt.

Idag är det match, 17.00 Trelleborgs FF - Örebro SK HEJA TRELLE! Viktiga poäng nu, BP förlorade ju igår, så vinner vi nu, ser det bra ut.. Eller något..

Ah, måste välja ut en massa bilder, sen måste jag bränna ner alla bilder och packa ner datorn, sorgligt.

Vad blir det för mat idag? Jadu..

Up up and away.. (Stör mig bara på att själva humlan blev suddig, men ser bra ut i litet format :P )
image306

Photoshoplekande

Okej, det blev tydligen inget Mikaeli för mig det här året heller. Så kan det gå. Var inte alls sugen. Nu ska vi snart se en film, har inte bestämt vilken än, blir nog ingen skräck idag, komedi blir det nog. Dippan är redo, har dock bara chips att dippa, är mer sugen på gurka och sånt.. Men men..

Har även packat en del idag, det mesta av mina kläder, men ja det blev inte mycket, fattar inte var mina kläder tagit vägen :s

Har lekt lite i Photoshop, haha, jag behärskar det inte sådär jättebra om man säger så..
Här är i alla fall en bild jag tog i Stockholm i söndags, sen har jag lekt till det lite, första gången jag testade att göra den här typen av bilder, haha, skratta på ni..

image305

Fyrverkerier

Hej hej lördag igen. Igår var vi då inne på Malmöfestivalen. Kom dit runt 7 typ, vi gick och käkade de klassiska grillspetten, fjärde året i rad vi käkar dem nu, tradition :P Haha.. Efter det gick vi bort till stortorget, klockan var då 8 och Joddla med siv hade precis slutat, ja, sen bara vi gick och väntade och hade tråkigt typ. Satte oss vid södertull och väntade på min pappa. När vi väl träffades gick vi bort mot Dansbanan, inte för att vi gick in men ändå. Hrm, ja, mycket tomrum här, för man bara väntade på 22.15 när fyrverkerierna skulle börja så när tiden väl var inne blev det ett stort fyrverkerikalas, haha, ja, sen var det över. Alla gick sen bort mot Stortorget för att se The Ark och blää säger jag bara. Det var så jäkla trångt. Alla knuffades och blev aggressiva när man försökte ta sig fram, det var inte kul. Vi stannade inte och såg hela, för man blev så less på det. Så gick till bilen och körde hem. Ja, typ, hände lite annat där emellan, men jaja whatever..

Idag då, har varit Trelleborgsloppet.. Tänkte springa det, men blev förkyld för typ en månad sen och har inte orkat springa sen dess, haha, jag som ville så gärna, jäkla skalle och hals. Men iaf, så ville jag inte kolla på loppet heller, hade bara retat mig då.

Däremot så är det fortfarande Mikaeli, så dit ska jag senare i eftermiddag iaf, nu däremot, hrm, ja, en varm macka hade suttit fint.

image300


image301


image302

Malmöfestivalen

Yes, fredag.. En hel vecka sen vi började vår roadtrip nu.. ja, tiden går fort.

Idag börjar vissa skolan, haha, jag kunde ligga och sova länge :D Men men, om en vecka börjar jag med.. :P
Ska in på malmöfestivalen idag är det tänkt, käka lite och kolla på fyrverkerier och the Ark, haha, så är det.

Mikaelifesten (Palmfestivalen) börjar idag också i Trelleborg, men jag ska dit imorgon och se om det händer något kul..

Hrm, tror inte jag har något annat kul och säga. Är själv nu så sitter och kollar på lite Family Guy, South Park och American dad, finns inget annat att göra helt själv. Läser även lite bloggar och kollar igenom bilderna. Kanske skulle ta och rensa, men kan jag ju inte göra på denna datorn, jaja, whatever.. :P

Ahlgrens bilar fick man med i den Simpsonspåsen som är med på en av bilderna. Alla bilar smet ur påsen!
image299

Torsdag

Yes yes, då var det torsdag idag igen då. Igår åkte jag till Skåre och tvättade bilen vi hade på roadtripen, det blev en timme försenat av någon anledning, haha :P Iaf, det var kul att tvätta bilen med. Sen åkte jag ner till Höllviken och ja, gjorde inget speciellt, kollade lite på tv och så. Idag har vi varit inne i Malmö lite, är ju Malmöfestival, dock inte därför vi åkte in, men ändå. Fick handlat lite grajor som stått på min handlelista ett tag, haha, dock har jag hittat nya grajor som måste köpas. Får se när jag orkar göra det. Är sugen på att göra lite fint i mitt korridorrum, men ja, jag ska skriva ut bilder iaf, men har ännu inte bestämt vilka.. Blir till att gå igenom bilderna på söndag, då det även är match.

Ja just det, åh, i söndags var en dålig fotbollsdag, både TFF och Man United förlorade, usch usch, bara tur man inte kunde se det på tv :/ Aja, vi (TFF) vinner på söndag mot Örebro.. :P

Just det, en vecka kvar innan jag flyttar in till Lund igen och en månad minus en dag tills jag blir 20..

Jag tycker kor är fina.
image298

Himmaaa

Ja då var man hemma igen då. Har varit en trevlig liten roadtrip som jag inte orkar berätta om. Kom hem igår vid typ halv 12, skönt att sova i sin egen säng sen. Jag vet inte om jag orkar berätta allt nu, haha, jag är trött, sen ska vi iaf tvätta bilen, många mygg och sånt som fastnar, haha :P Jag kan berätta lite om rutten bara. Först från Trelleborg in till Lund för fika. Sen körde vi till Karlskrona, var där vid 23-tiden. Var i Karlskrona på lördagen till typ halv 3 sen körde vi till Uppsala, på vägen dit körde vi in om Öland, haha. På söndagen var vi i Stockholm, på måndagen var vi i Uppsala, sen på tisdagen så körde vi hem då. Stannade lite i Gränna och sen på Ullared. Sen tog vi ett stopp i Helsingborg för att se hur en kompis bodde, sen var det hem till TRELLE. Ja, det är rutten typ, vet inte om det finns något mer att säga egentligen? Jo, jag har tagit väldigt många bilder.. Vet inte ens om jag vågar nämna siffran...

Nu ska jag snart käka en eller två varma mackor, sen blir det nog att packa upp lite och ha ångest över om man verkligen behövde allt det där från Ullared..


En bild kanske hade suttit fint nu, svårt att veta vilken jag ska trycka in.. Äh tar denna iaf, den är tagen i Karlskrona.

image297

Roadtrip

Ja idag är det dags för roadtrip. De andra slutar inte förrän 3 och 4 så blir att köra ganska sent. Det är iaf tänkt att vi först ska köra in till mig i Lund och kolla läget, sen vidare till Karlskrona, vet dock inte när vi ska köra och så, men ja, det löser sig väl. Är kanske meningen att allt ska vara spontant och inget planerat när det är roadtrip, haha, men så funkar inte vi :P

Men men, bara lite packning klar och kameran är laddad!
Nu ska jag se på Simpsons och packa det sista.

Snart, okej, inte jättesnart, lämnar vi Skåneland. Back igen på tisdag troligen. Adios.
image295

image296

Packning

Här packas det, imorgon blir det roadtrip, lite trist att vädret är så grått dock. Jag hoppas verkligen att mitt minneskort till kameran kommer räcka, haha, om jag känner mig själv rätt så nej :P Just det, är uppe i över 10 000 bilder nu så nu har bilderna börjat räknas om om ni fattar, det är lite jobbigt, aja..

Ah vet inte vad jag ska packa.. :/ Vad blir det för väder? Jeans eller shorts? Gah, vilka tröjor ska jag ha med? :S Men den viktigaste frågan, eller ja, jo, vad tusan ska jag packa i? :/

Ska nog kolla på nån film ikväll, har dock inte bestämt vilken, men blir nog en rysare.

image294

Grillning

Tralala.. Ja, jag blev klar med allt igår i tid innan folket kom. Kändes som om jag hade mycket tid sen helt plötsligt sprang tiden iväg.

Det hade regnat hela dagen så ingen trodde på en lyckad grillning, men jo grillning blev det, vi kunde till och med sitta ute, det ni! Det var skönt väder och trevligt folk. Bra. :P Sen blev det en omgång kubb som snabbt tog slut, men varför ska vi inte nämna.. Vi drog oss sedan inåt då det var mörkt och kallt ute, haha. Var trevligt då med, lite snacks käkades och det lyssnades på gamla låtar. :P

Jag måste nog ner i stan idag, ta ut pengar och fylla på min mobil och köpa något i neccesärväg, behöver något att ha mina smycken in, neccesär kan väl funka till det? Inte hemma då, utan när man ska ha dem med sig, haha :P Anyway..

Jag måste packa! Ska på en liten roadtrip imorgon ju, (vi tre som är längst ner på bilden typ) så då måste jag packa klart. Bränna lite musik och sånt att ha i bilen, haha, blir lite låtar som vi hade i Magaluf förra sommaren och sen lite annat, men jag har typ ingen musik på denna datorn, så vetti vad jag ska bränna :/

Bilder från igår, har inte kollat igenom dem så noga men ja:
image293

Schema

Det har regnat idag, en bra dag för att fixa lite här inne. Har gjort en del nu. Dammsugning är klar, har tvättat en maskin vitt, har kört diskmaskinen, har tagit bort akvariumet och bränt ner lite bilder. Vad som ska göras nu är att städa här på rummet, men det är lite svårt för om nån vecka ska ändå kläder och sånt in till Lund, så ja, men nej här måste vara fint ändå. Min soffa är full med olika stuff. Sen måste jag även dra och handla lite, mjölk och gräddfil och något annat att dricka, typ smaksatt vatten som jag har börjat dricka :P Bättre än läsk antar jag :P

Just det, har även haft lite pauser vid datorn, haha. Ja iaf, skulle kolla upp vilken kursbok jag ska ha till hösten, hittade dock inte den där jäkla listan. Men hittade istället schemat, och det ser ut som om jag kommer börja 13.15 och slutade 16 varje dag :/ Ja okej nästan iaf, de dagarna då det är teori.. Vissa dagar vid 10.15 till 12, det är när det är SM, men jag vet inte vad det är, står ingen förklaring heller, haha, säkert något enkelt.. De dagarna ska det tydligen vara räkneövningar med, men dem behöver man ju inte gå på, men börjar 9.15 - 12 och sen 13-16, ja, hela dagarna. Kan vara smart om man går där. Äh klyddigt schema verkar det som.

Examina är en tenta i början av januari och en munta efter det. I höst nu ska vi tydligen ha lite projekt. Ja, hoppas att det blir kul :P Men en sak som inte är kul är jag att jag såg vilken lärare vi ska ha i teorin, trodde jag inte.. Ska inte säga för mycket. Om någon undrar vad det är för kurs jag ska läsa så är det Fysik 2 - Naturvetenskapliga tankeverktyg, börjar snart andra året på fysikprogrammet med inriktning meteorologi i LUND.

Nej detta inlägget blev längre än jag trodde..

Här är lite bilder från Kräftskivan i lördags. Fler kan ses här.
image292

Trelleborg

God morgon.. Tralalala.. I

nte lika fint väder idag som igår, attans, men jag har ändå lite jag ska göra inne. Måste bränna ner lite bilder, dammsuga huset, tvätta iaf två maskiner, ta bort akvariumet och sen göra mig klar inför grillningen här ikväll. Så ja, fullt upp, men vet aldrig var jag ska börja. Fast blir nog en frukost/lunch först :P Kan vara smart!

Myggbett överallt!!

Ni missar väl inte att Trelleborg fyller 750 år i år! Det är kalajs i Trelle hela året. Just nu är det Leva & bo 07, massa visningar överallt, främst av villor men även av lägenheter, kom och kolla, här är väldigt fint ;D Titta bara så mycket fina planteringar vi har, blommor och trevligt överallt.
image291

Klarblå himmel

Strålande sol idag igen, yes! Himlen är jätteblå. :P
Var helt vindstilla innan idag, så låg vi och solade så kommer det en jäkla vind och sen har det fortsatt blåsa sen dess, som det kan bli. Har gått en liten landsvägsrunda, haha, orkade inte ligga och bara pressa.

Ska nog gå ner i stan och käka lite mjukglass. Eller? Jo, mjukglass it is.

image290

Trevligt

Då var det ännu en ny vecka nu ja. Trevligt. Har varit fint väder idag, något jag inte var beredd på. Har tagit hem det mesta av mina grajor från Höllviken nu, behöver ha mer koll på det, och saker som ska tvättas och som ska in i Lund och sånt. På fredag är det dessutom roadtrip, så behöver packa lite.

Hrm, akvariumet ska bort från mitt skrivbord med, ingen fisk så känns inte så lönt att ha det här, haha :P

Många börjar nu gnälla om bilderna från kräftskivan, dem är på gång, kom hem innan och batterierna är slut, så fick ladda dem först och nu rensa, bla bla, snart.

Fjärilsbild, många fina färger tycker jag.
image289

Söndag fortfarande..

En väldigt händelselös dag, men har ändå inte varit så tråkig tycker jag.
Manchester United - Reading slutade 0-0. United skulle vinna ju, men bra av Reading ändå.

Har runt 4 myggbett på min vänsterfot.. Okej.

Jobb jobb, jag vill ha jobb. Hade varit väldigt bra med ett extrajobb nu till hösten, men hittar typ inget. :S Den 31:e börjar skolan igen, kul.. Dagen efter är det en rolig match MFF- TFF, heja Trelle! Men men, sen kommer hösten på riktigt, när väl skolan har börjat kommer tiden att gå väldigt fort.

Det här djuret vill inte posa..

image288

Söndag

Ja det blev inget bloggande igår. Gick upp vid halv 10 eftersom jag skulle åka till Malmö och shoppa med mamma lite. Sen efter det var det bara att göra sig redo för kräftskivan.

Så ja, sen var det kräftskivan. Var väldigt trevligt till en början, haha, men sen blev det bara skumt. Massa bråk och sånt onödigt :s Jag fattade inget men okej. Ja, så mycket hade jag att skriva om det. Finns inget mer och säga. Mer än att det var god kladdkaka och bra organiserat :P

Alltså m in kamera är dålig. Då menar jag när man måste ta med blixt. Helt värdelös. Antingen kan man ta typ en bild i minuten eller så blir bilderna jättesuddiga, liksom varför? :s

Hrm, handlade inget speciellt i Malmö, bara lite vardagskläder till hösten. Letar efter shorts.. Ja, även om det är på väg mot höst nu.

När man inte suttit vid datorn på nån dag så blir det många bloggar att läsa. Eller ja, många inlägg i bloggarna man brukar läsa. Men men, det är ju trevligt det med.

Mancheter United - Reading idag. Heja United, men det gör inget om Reading vinner.

Har inte lagt in några bilder från igår, så ja blir lite datorbilder.. haha..
image287

Malmoe

Ja idag blev det en dag i Malmö. Köpte ett fotoalbum så jag kan sätta in alla bilder som har suttit på mina väggar i Lund, de är numera nertagna. Ska skriva ut nya bilder och sätta i tavlor i stället. Har en ram som är 30x40 och ska ha en svartvit bild i den. Har sedan en ram där det får plats 5 småbilder, där ska jag ha lite färgglada bilder. Tänkte ha bilder på fjärilar, men har inte fem bra fjärilsbilder på olika sorters fjärilar, ja ni fattar, så antingen väntar jag, eller så trycker jag in andra bilder så länge, eller så skriver jag ut en bild som är typ 80x20 eller vad det var, kan bli bra det med, på en solnedgång typ. Äh får se när jag kommer in där igen.

Köpte iaf ett par jeans med, 125 kr från Monki, mitt första plagg därifrån, billigt och bra. Hade mycket mer på min shoppinglista men jag orkade inte faktiskt.

Nu är det snart dags för en härlig tacobuffé, ah, det ska bli så gott.

Lite bilder jag hann ta igår innan solen gick i moln och det fina ljuset försvann.
image285

image286

Trötter

Det blev en dag på stranden.. Lalalala, jag sjönk ner i sanden.. nädå.. Var väldigt skönt, kom moln lite då och då men det var svalkande. Så det blev ingen shopping idag, fint väder som sagt, imorgon då? Får se vad det är för väder då :P Har kommit upp lite mer saker på min shoppinglista nu, haha :P

Oj vad trött jag blev nu, ska nog dra mig ut på en liten fotoutflykt, inte en lång då, men runt hörnet kanske.. Det är ju en fin sommarkväll ute, lite synd att sitta inne vid datorn då, verkligen synd.

Hrm, går inget bra på tv ikväll heller, dessutom är jag godissugen :/

image284

Frukost

Alltså det här med frukost. Har aldrig gillat att käka frukost. Det finns typ inget gott att käka och så är det helt jobbigt. Förr försökte man trycka i sig en macka, men nej, jag klöktes ganska snabbt av det. Så i många år gick man till skolan utan någon frukost. Hur bra är det på en skala?

Jag fattar att man måste käka frukost, men det är inte gott.. Inte kul iheller när man inte kan sitta och ta det lugnt och käka typ. Jag är en sådan person som gärna sover så länge det går, så jag ligger hellre kvar de där extra tio minuterna istället för att göra mig frukost. Ibland har man fått ner ett knäckebröd eller en banan. Men det är fortfarande inte gott.

Sen dryck till frukost då. Jag tycker om mjölk men absolut inte på morgonen, blanda det med morgonsmaken, uuusch, då ska det vara typ apelsinjuice eller något sådant.

Nuförtiden trycker jag i mig lite flingor men mjölk (efter ett glas juice) då jag försöker bli sund och mindre, frukost måste man tydligen ha.. Anyway, jag tycker inte frukost är gott.

Lite synd är det att man inte gillar det. Speciellt nu på sommaren. Gå ut i morgonsolen och käka sig en god frukostbuffé, sorry, inget för mig.

Inte ens O'boy faller mig i smaken.. Jo låten gör, på tal om vackert väder. Nu ska jag ut i det fina vädret.
image283

Onsdag

Varit halvfint väder idag. Vi gav oss ner till stranden men ja, då kom molnen. Vi stack hem efter ett tag och har varit lite i trädgården bara. Fotat lite, dock inget kul..

Matchen igår då ja, slutade 1-1, som Trelleborgare som såg två andra Skånelag spela så rör det mig inget :P Dock är stämningen där inne så fin, inte för att jag vill, men lite synd är det att man inte är ljusblå. Haha, nej, det är synd att TFF inte har den stämningen på Vångavallen. Alla står upp och sjunger och håller på hela matchen, men men.. Rent fotbollsmässigt var det annars en okej match, inget spektakulärt som hände direkt.

Shopping imorgon? Maybe.

Bilderna är tagna med mobilkamera, därav den dåliga kvalitén. Men sånt här fint tifo var det iaf, hade kostat många tusen för dem.
image282

Hej svej

(Det är jobbigt att komma på rubrikerna.)
Idag ska fisken flytta. Sista firren här i Trelle ska nu in till Lund. Okej inte nu som i nu, utan idag. Hon kommer säkert trivas där inne. Större akvarium med fler fiskar och framför allt bättre vatten. Dessutom kommer hon få mat varje dag sen när jag flyttat in igen.

Hoppas jag fått min Digitalfoto idag, aaaaah! :D

Fint väder idag igen, men som sagt så ska man sitta i en bil till Lund och sen på en buss tillbaka.. Men men, så kan det gå..

Har glömt att snacka om TFFs match i förrgår, finns inte så mycket att säga mer än att det var en bra match och vi borde inte släppt mot slutet, vi skulle haft 3 poäng. Men en poäng är aldrig fel det heller.
På tal om fotboll så blir det en match ikväll Malmö FF - Helsingborgs IF det ni!

Ett träd (från igår):
image281

Måndag

Dagen började i Höllviken, i och med att det äntligen är fint väder så stack vi till stranden som planerat. Men jag orkade inte ligga och bara sola. Var alldeles för kallt i vattnet för att bada, dessutom blåste det en del. Men var ändå väldigt skönt väder.

Vi stack efter nån timme på stranden ner till Skanör, där käkade vi god italiensk glass. Vi vandrade sedan ner till Skanörs hamn och sedan tillbaka. Efter det så käkade vi kinamat, vilket var väldigt gott, det var längesen. Vi åkte sedan tillbaka till Trelle. Här har vi nu kollat på CSI NY och en annan konstig film. Haha, det var typ onda dockan och hans fru som hade fått en unge och var väldigt knäppa, haha, mysko movie.

Har förresten kollat ganska mycket på film de senaste dagarna. Har sett Psycho 2 som gick i lördags, trodde inte att en uppföljare till den jättebraiga Psycho, men den var faktiskt sevärd den med. Synd att man missar Psycho 3 på lördag, då är det kräftskiva, men filmen ska spelas in. Vi har sett någon annan med, men kommer inte på vilken just nu :P haha.. Jooo, just det, White Noise såg vi med, den var väl också helt okej, haha, dock tror jag många tycker den är ganska kass.


image280

Ut i solen

Fint väder idag igen, men vet inte hur jag ska ta vara på den. Har ingen av mina 2 bikini här i Trelleborg vilket är jäkligt jobbigt. Man kan ju sola i underkläder, men man kan inte gå runt i trädgården i det, haha :P

Har inget roligt att skriva just nu, nej måste ut i solen ändå. Hoppas ni har fint väder där med!

Här är två bilder på samma anka som jag tog igår. Försökte få till något bra, men där är inte så bra skärpa på dem, ljuset var för svagt för det, eller så är jag för ostadig på handen. :P Men funkar i smått format iaf :P
image278

image279

Yeees

Fortfarande fint väder, det är så härligt. Man blir så mycket gladare. Sen sist har jag varit nere i stan en runda. vi har lyssnat på Sanna Nielsen and the gang som jag skrev om innan som var här. Blev lite låtar på skånska vilket var kul. Men ja, jag orkade inte stå och lyssna så länge så vi satte oss utanför Casa Blanca (pizzeria) och kollade på folk typ. Efter det käkade vi där. Lite skum var jag idag, för det första valde jag frivilligt pizza, för det andra valde jag en med stark korv, för det tredje så käkade jag precis hela, till och med kanterna, haha, bra Knutte ;D

Fick även lite fotat i stadsparken, men började ju bli "sent "så ljuset var lite dåligt, speciellt att fota en massa fåglar som rör på sig en massa. Ja, det är inte lätt. Har iaf tagit ca 500 bilder idag, nej långt ifrån alla blev bra, men ändå. Allt från fjärilarna i trädgården till ankorna i parken. Jaja, får se om det kommer upp någon bild på något imorgon maybe. Det lär det göra..

Jag idag. (AAAAAAAAAAAAAAH, satan vad vit man är, aldrig aldrig aldrig säger jag bara har jag varit såhär obrun i augusti :'( )

image277

Fint väder

Oh yes, fint väder idag. Har varit ute i några timmar nu. Grillade precis en korv, det var väldigt gott. Ska käka middag sen så blev bara en lätt lunch nu.

En massa fjärilar har varit i trädgården idag, men det blåser en del i fjärilsbusken så inte lätt att få några bra bilder, haha. Har även spelat en runda kubb, men det var inte kul, för jag förlorade. :P

Trelleborg fyller 750 år i år. Det är även en bomässa i stan som har invigning idag och varar till den 18 Augusti. Idag kommer Sanna Nielsen, Shirley Clamp och Sonja Aldén till stan för att inviga. Så ja, det händer mycket i Trelle i år.. haha :P Så dit ner ska man, inte för att jag är så intresserad av artisterna, men ändå.

Här brukar vara så lugnt och stilla, men idag har det gått jättemycket folk förbi vårt hus. :P

Men nu, en glass, det bästa i detta fina vädret :)
image276

Solen skiner

Ah det är helt varmt på mitt rum, det är det alltid, men inatt var faktiskt inte datorn på, men varmt är här ändå, men men, så kan det gå..

Solen skiner och det är 22 grader, nu är det dags att gå ut så man hinner bli brun denna sommaren, detta lär inte vara så länge så :( Synd jag inte har min bikini här bara :/

Inga fina bilder rent fotomässigt, men såna här roliga djur har vi i Stadsparken i Trelle.. Vet inte om jag sett en påfågel med ungar förr.
image275

Tur med kameran

Solen har kommit fram lite idag trots allt. Så jag gjorde rätt i att ta mig en liten tur med kameran. Skulle ner i stan och kolla på lite tröjor och ett fotoalbum (som jag förövrigt inte hittade) så tog vägen inom Östervångsparken. Emellanåt kom det lite skugga, men då fick man sätta sig på någon av alla bänkar och vänta på att solen kom fram igen. Stack sedan ner i stan men då var solen på väg bort ännu mer, så blev inte så många bilder där, dessutom så var molnen väldigt mörka på sina ställen. Nu är jag iaf hemma igen och väntar på att min pappa ska komma hem så man kan få käka nån gång :P Blir nog potatisgratäng idag med något gott till, mums.

Det är mycket blommor och andra fina saker utplacerade så fint i min fina stad. Trelleborg i mitt hjärta.
image274

Mm, donuts

God middag. Aldrig skönt att vakna av att telefonen ringer, haha :P Men men, man skulle ju upp ändå. Har drömt lite skumt inatt igen. Bland annat att min kompis var död, men hon levde sen igen som tur var! :(
Drömde med att jag var vid ett böljande landskap och skulle fota så öppnar jag min kameraväska så är där bara min kompaktkamera! Haha, katastrof :P
Sen drömde jag att jag åt en ordentlig frukost, haha :S moget..

Idga trodde jag det skulle vara sol så jag kunde fota lite, men ack det är bara molnigt. Ja, vissa säger att det är bäst att fota när det är såhär, men jag ska fota min fina stad hade jag tänkt och den gör sig bäst i solljus :P

Håller på att kolla på en systemkamera nu, tur att jag inte har råd, så har jag tid att kolla upp allting, haha, men jag förstår fortfarande inte det där med brännviderna när man ska välja objektiv. :/

Jag frågar ännu en gång vad ni tycker jag ska ha på min hemsida. Då menar jag inte min blogg, utan en hemsida, kommer som sagt att visa mina foton. Vad för mer roligt kan man ha där? Tack ni som redan svarat :)

Lite munkar från igår, chokladen var knappt god medan jordgubben var skitgod :P
image273

Inte lätt

Tralala.. Varit tråkigt väder idag igen, men iaf inget regn :P

Ännu en dag jag är sugen på att shoppa, men samtidigt spara mina pengar. Ja det är inte lätt det här..

Det händer en lite mindre trevlig sak i veckan..

Allihop, om ni kommer till en sida, vad vill ni läsa där då? Behöver nämligen tips till min hemsida. Kommer visa mina bilder och så, men vad vill ni mer läsa där för att komma tillbaka? Svara snälla! :P

Gårdagens solnedgång, bilderna blev dock bra mörka :/ Orkade inte ljusa dem heller :P
image272

Jag vill till Mallorca

Åh, kunde inte sova igår, låg och blev deppigare och deppigare ju mer jag tänkte.. men nej, ska inte trycka ut det här, jag är ju HappyKnutte, mata in det nu, jag är HappyKnutte, jag är HappyKnutte, jag är HappyKnutte. Så nu är det glömt.

Jag drömde att jag var på Mallorca, aaaah, så härligt, jag vill dit på riktigt :(

Dessa bilderna är två år gamla, nu är jag tjock.
image268


image269

image271


image270

Tråkigt

Ååååh, jag är inte glad mer. Inget är kuuuuul, händer ingenting. Vill ha ett jobb så man kan få lite pengar och köpa saker och resa lite och göra roliga saker. Allting är nu, hrm, vad ska vi göra? Nej det behöver man pengar till.. Dessutom är det inget kul lov när det inte är fint väder, då hade det iaf kännts bättre. Men varken fint väder eller något jobb, känns som om man bara slänger iväg tiden. Känns väldigt tråkigt faktiskt. Om det inte blir mer sommar i år kommer jag bli väldigt deprimerad denna hösten. Jag behöver vitaminerna från solen för att klara det långa mörka halvåret som är framför oss. Åh, så less blir jag :( Inget är kul.. Blä blä..

Var sugen på fiskpinnar idag, letade igenom hela frysen men hittade dem inte!! Irriterad blev jag, fick ta sån sprödbakad torsk istället, inte lika gott, men dem måste också ätas upp :P

Läser vissa härliga fotobloggar (okej två, ge mig tips på fler ni fotopeeps) och blir väldigt sugen på att skaffa mig en systemkamera (visst min är bra, men systemkamera vill jag ha) och med få lite fotouppdrag. Hade varit väldigt trevligt.

Nu är det snart Wallander - Jokern en av de tre st jag inte har sett än.

Smakat dessa? Det är gott med en sån efter maten ;D Speciellt den gula :P

image231

RSS 2.0